Διαμόρφωση HTML/JavaScript

Thursday, August 12, 2010

Η Φωνή του Εσωτερικού Παιδιού Μέσα μας


ΗΦωνή του Εσωτερικού Παιδιού Μέσα μας






Το απλούστερο και σημαντικό πρόβλημα σε αυτή την εσωτερική διαδικασία θεραπείας του παιδιού μέσα μας είναι η αποδέσμευση. Είναι το να αποκτήσει κανείς ένα αποδεσμευμένο επίπεδο συνειδητότητας. Μία προοπτική παρατηρητή- μάρτυρα στα γεγονότα. Κάτι που θα μας επιτρέψει να ξεκινήσουμε να εξασκούμε διάκριση στη σχέση μας και με τις εσωτερικές και με τις εξωτερικές διεργασίες. Αυτό διευκολύνει την εργασία της εκμάθησης του πως να έχουμε εσωτερικά όρια έτσι ώστε να μπορούμε να ξεκινήσουμε να έχουμε την σοφία και την καθαρότητα που χρειάζεται για να ενσωματώσουμε ενα σύστημα πεποιθήσεων που να βασίζεται στην αγάπη και μια διανοητική γνώση του τι σημαίνει υγιής συμπεριφορά μέσα στη συναισθηματική σχέση μας με τη ζωή. Τότε θα ξεκινήσουμε να μαστε ικανοί να πετυχαίνουμε κάποια συναισθηματική ισορροπία και να αρχίσουμε να κατέχουμε τη δύναμη να είμαστε ένας θετικός παράγοντας, συνειδητός συνδημιουργός των εμπειριών της ζωής μας. Μία δύναμη ωριμότητας και συμπάθειας απέναντι στη ζωή μας, αντί ένας ασυνείδητος συνδημιουργός που προκύπτει από τις αρνητικές αυτόπεριπαικτικές αυτό-ητώμενες αντιδράσεις που προκαλούνται από τα συναισθηματικά μας τραύματα και τα πρότυπα συνεξαρτητικής συμπεριφοράς που υιοθέτησαμε στην παιδική μας ηλικία.

Η φωνή του γονιού μέσα μας που μας κρίνει, εδράζεται στο ασυνείδητο γνωστικό υπόδειγμα που καθορίζει και ορίζει τις εμπειρείες της ζωής μας. Είναι εκείνος ο σχολιαστής που μας παρέχει σχόλια για το πόσο καλά παίζουμε το ίδιο το παιγνίδι της ζωή μας και κρίνει τις επιδόσεις μας βασιζόμενος όμως πάνω σε ψευδείς πεποιθήσεις για την φύση και το σκοπό της ζωής, βασιζόμενος πάνω σε μια προοπτική μαύρου άσπρου που μας καταδικάζει να είμαστε τα θύματα του να μαστε ατελής ανθρώπινες υπάρξεις. Καθορίζει το πως αντιδρούμε στη ζωή και μετά μας κρίνει γι αυτές τις αντιδράσεις.

Είναι πολύ σημαντικό να αρχίσουμε να μαθαίνουμε πως να αποδυναμώνουμε αυτή τη φωνή του γονιού μέσα μας που μας κρίνει έτσι ώστε να μπορούμε να αρχίσουμε να αναπτύσουμε μία οπτική παρατηρητή με ένα επίπεδο συνειδητότητας που να βασίζεται στη συμπάθεια. Έτσι ώστε να μπορούμε να αρχίσουμε να μαθαίνουμε πως θα είμαστε οι καλύτεροι φίλοι του εαυτού μας αντί για τους χειρότερους εχθρούς του.

Η αποδέσμευση μας επιτρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε μια μορφή ελέγχου, που να βασίζεται στην αγάπη των Εσωτερικών μας διεργασιών. Μας επιτρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε τον έλεγχο για, και την ευθύνη των σκέψεων και των αισθημάτων μας στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό. Μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ένα χώρο στη ζωή μας απ όπου θα ξεκινήσουμε να μαθαίνουμε πως να αγαπάμε τους εαυτούς μας αντί να αισθανόμαστε τα θύματα του εαυτού μας και τη ζωής

No comments:

Blog Archive