Διαμόρφωση HTML/JavaScript

Wednesday, August 10, 2011

Αγάπη και εξάρτηση


Αγάπη και εξάρτηση





Ο φόβος και η εξάρτηση συχνά συγχέονται με την αγάπη ωστόσο δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα
Οι φοιτητές εξαρτώνται από τους γονείς τους και τους καθηγητές τους και είναι φανερό πως τους σέβονται και τους φοβούνται ταυτόχρονα.
Τα παιδιά και οι έφηβοι Εξαρτώνται από τους γονείς τους για την ένδυση το φαγητό τα χρήματα την κατοικία και είναι φανερό πως πάντα αισθάνονται προστατευμένα. Γνωρίζουν πως εξαρτώνται από τους γονείς τους και γι αυτό το λόγο τους σέβονται και ακόμη τους φοβούνται αλλά αυτό δεν είναι αγάπη.


Ως απόδειξη του τη λέμε μπορούμε να επαληθεύσουμε ακριβώς πως οποιοδήποτε παιδί η έφηβος εμπιστεύεται περισσότερο τους φίλους του παρά τους ίδιους του τους γονείς.

Στ αλήθεια και πραγματικά αυτά τα παιδιά και οι έφηβοι μιλούν με τους συμμαθητές και τους φίλους τους για οικεία πράγματα που ποτέ δεν θα συζητούσαν με τους ίδιους τους γονείς τους .

Αυτό αποδεικνύει πως δεν υπάρχει αληθινή εμπιστοσύνη μεταξύ παιδιών και γονέων, πως δεν υπάρχει αληθινή αγάπη .

Είναι αληθινά σημαντικό να αποδίδουμε σεβασμό στούς γονείς και τους δασκάλους μας αλλά όχι να το συγχέουμε αυτό με την αγάπη.

ο σεβασμός και η αγάπη θα πρέπε στενά να αλληλοσυνδέονται αλλά δε θα πρέπε να συγχέουμε το ένα με το άλλο.


Οι γονείς φοβούνται για τα παιδιά τους και θέλουν το καλύτερο γι αυτά μια καλή δουλειά ένα θαυμάσιο γάμο ασφάλεια κλπ.
και συγχέουν αυτό το φόβο με την αληθινή αγάπη.

Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε πώς χωρίς αληθινή αγάπη είναι αδύνατο για τους γονείς και τους δασκάλους να οδηγήσουν με σύνεση τις νέες γενιές ακόμη κι αν έχουν ωστόσο καλές προθέσεις  







AΓΑΠΗ Η ΦΟΒΟΣ


AΓΑΠΗ Η ΦΟΒΟΣ

Aγάπη ή Φόβος 

 



Η αγάπη η ο φόβος  είναι τα δύο αισθήματα στη ρίζα του πως όλοι ζούμε τη ζωή μας. Αυτά τα δύο αισθήματα είναι στον πυρήνα κάθε πράξης κάθε λέξης και κάθε απόφασης που κάνουμε η παίρνουμε. Το τι επιλέγω: με αγάπη η φόβο είναι αυτό που δημιουργεί την πραγματικότητα μας. Έχει να κάνει με την αντίληψη των πραγμάτων και το ένα ή το άλλο είναι εκείνο που μας παρακινεί στη δράση. Είναι ο τρόπος που αυτά τα δύο αισθήματα μας κινητοποιούν που αξίζει τον κόπο να τα εξερευνήσουμε. Όταν το κυρίαρχο συναίσθημα είναι ο φόβος κινητοποιείται ο αποχωρισμός και μια κατάσταση συναγερμού. Περνάμε σε μια κατάσταση όπου κυρίαρχο στοιχείο είναι η ανάγκη προστασίας και αυτό μπορεί να μοιάζει απ έξω ως κατάσταση παγώματος και παραλυσίας. Μπορεί να έχει όμως και μια δόση εξωστρέφειας όπως είναι η επιθετικότητα και η βία. Είναι μια κατάσταση άμυνας που εκλύεται στο μεγαλύτερο βαθμό ασυνείδητα και απαιτεί συνειδητή επίγνωση και θέληση να αλλάξουμε αυτό το συναίσθημα, επειδή δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη όταν ο νους είναι σε κατάσταση άμυνας και προστασίας.

Ο μόνος τρόπος να υπάρξει ανάπτυξη είναι όταν το μυαλό μας είναι ικανό να ηρεμήσει. Αυτή η ηρεμία είναι η ικανότητα να αισθανόμαστε ασφαλείς και αυτή η ασφάλεια είναι ουσιαστικά το νόημα ενός αξιακού συστήματος που βασίζεται στην αγάπη. Η προσωπική ανάπτυξη έρχεται πάντοτε από την αγάπη. Τι επιλέγεις λοιπόν αγάπη η φόβο από τη στιγμή που γνωρίζεις τι, μπορείς να ξεκινήσεις την διεργασία της αλλαγής. Μπορείς να ξεκινήσεις να δημιουργήσεις  έναν ασφαλή χώρο αγάπης μέσα  από τον οποίο να αναπτυχθείς ..

Η αγάπη είναι η απάντηση

Όταν καταφέρεις να αναγνωρίσεις πως κάθε κραυγή είναι κραυγή για αγάπη, ή αγάπη, τότε μπορείς να ξεκινήσεις να θεραπεύσεις τον εαυτό σου.  Μόνο ξεκινώντας να παρατηρείς πώς ο φόβος σε κάνει να συμπεριφέρεσαι, μπορείς επίσης να ξεκινήσεις να παρατηρείς και να βλέπεις πως αυτό το συναίσθημα δημιουργεί στρεβλή συμπεριφορά στούς άλλους και μπορείς να αρχίσεις να βλέπεις τους άλλους από μια πολύ διαφορετική προοπτική: Με κατανόηση και ενσυναίσθηση, παρά με οργή θυμό και κριτική. Από τη στιγμή που θα αρχίσεις να βλέπεις πως ό τι δεν είναι αγάπη είναι  φόβος θα αλλάξεις την προοπτική σου, η καρδιά σου θα μαλακώσει και ένα διαφορετικό είδος ενέργειας θα δημιουργηθεί συνάμα με τις σκέψεις σου. Αλλάζοντας την ενέργεια σου από φόβο σε αγάπη θα καταφέρεις να αλλάξεις την ενέργεια των άλλων γύρω σου επίσης!  Αυτή είναι μια αίσθηση που παρ όλο που μπορεί να μην την έχει δει  είναι πολύ πραγματική!

Κάθε ανθρώπινο πλάσμα αποζητά να συνδεθεί, να αγαπηθεί και να γίνει αποδεκτό.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την δική μας ευμάρεια είναι ο τρόπος του πως μπορούμε να δείξουμε στούς άλλους πως να κάνουν το ίδιο για τον εαυτό τους.


Όλοι μας είμαστε ικανοί με τον δικό μας τρόπο και ο καθένας και όλοι μας μπορούμε να κάνουμε την διαφορά όταν κατανοήσουμε τον φόβο και κάνουμε μια συνειδητή επιλογή να επιλέξουμε Αγάπη.  

Αυτό απαιτεί μέγιστη αυτοδέσμευση και εξάσκηση γιατί πρόκειται να αλλάξουμε παλιές συνήθειες. Αυτό που θα παρατηρήσεις είναι πόσο πολύ ενέργεια θα κερδίσεις καθώς συνειδητά θα μετακινείσαι προς την ανάπτυξη, επειδή αυτή η ανάπτυξη είναι μια επανασύνδεση με τον εαυτό σου κι είναι αυτή η επανασύνδεση που μπορεί να θεραπεύσει τη ζωή σου σήμερα.

Αγάπησε τον εαυτό σου με έναν τρόπο που να μπορεί να βοηθήσει τον καθένα στη ζωή σου. Μερικοί μπορεί να βρούν σε αυτό έναν εγωισμό μα η αλήθεια είναι πως αυτή είναι η λιγότερο εγωιστική πράξη που μπορούμε ποτέ να κάνουμε.

Bampatsias Theodoros


Blog Archive