Διαμόρφωση HTML/JavaScript

Saturday, August 13, 2011

To δώρο του αγγίγματος 1


To δώρο του αγγίγματος




Πρόκειται να αποτύχουμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας σε μιαν ερωτική σχέση με τον ίδιο τρόπο που πρόκειται να αποτύχουμε στη ζωή, με το να έχουμε διδαχτεί ψευδείς πεποιθήσεις για το ποιοί είμαστε και γιατί βρισκόμαστε εδώ στο ανθρώπινο σώμα ψευδείς πεποιθήσεις για το νόημα και το σκοπό του χορού της ζωής.

Ένα από τα μεγαλύτερα δώρα του Θεού σε μας, την ικανότητα να αγγίζουμε με αγάπη έχει διαστρεβλωθεί στον πολιτισμό μας ως κάτι ντροπιαστικό και αισχρό και αυτό συνιστά μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της ανθρώπινης ιστορίας, κατά την άποψή μου


Η ικανότητα να αγγίζουμε είναι ένα ανεκτίμητο θαυμάσιο δώρο. Ένας από τους λόγους που είμαστε εδώ είναι να αγγίζουμε ο ένας τον άλλον σωματικά καθώς και πνευματικά συναισθηματικά και διανοητικά.


Το άγγιγμα δεν είναι κακό η ντροπή, ο δημιουργός μας δεν θα μας έδινε αισθητήρια όργανα και σωματικές αισθήσεις που μας κάνει να αισθανόμαστε τόσο θαυμάσια απλά για να μας κάνει να αποτύχουμε, σαν να υπάρχει κάποιο κάποιο σχέδιο που να  θέλει να μας κάνει να αποτυγχάνουμε σε ένα σαδιστικό test ζωής, που μόνο ένα διαστροφικό μυαλό μπορούσε να φανταστεί. Οποιαδήποτε έννοια του Θεού που περιλαμβάνει την πεποίθηση πως η σάρκα και το πνεύμα δεν μπορούν να ενσωματωθούν και πως θα τιμωρηθούμε αν τιμήσουμε τις πανίσχυρες ανθρώπινες επιθυμίες μας και  ανάγκες μας είναι κατά τη γνώμη μου μια λυπηρά διεστραμμένη και λάθος αντίληψη που αντίκειται στην αλήθεια ενός Θεού που αγαπά.
Πρέπει να διεκδικούμε ισορροπία και ενσωμάτωση στις σχέσεις μας. Οφείλουμε να αγγίζουμε με υγιείς κατάλληλους, συναισθηματικά έντιμους τρόπους έτσι που να τιμούμε τα ανθρώπινα σώματα μας και το δώρο του σωματικού αγγίγματος.
Το να κάνεις έρωτα είναι μια γιορτή και ένας τρόπος να τιμάς την αρσενική και θυλυκή ενέργεια του σύμπαντος και την αρσενική και θυλυκή ενέργεια μέσα μας ανεξάρτητα σε ποιό φύλλο ανήκεις. Ένας τρόπος να τιμάς αυτή την τέλεια αλληλεπίδραση και αρμονία. Είναι ένας ευλογημένος τρόπος να τιμάμε τη δημιουργική αρχή   του κόσμου.
Ένα από τα πιο ευλογημένα και όμορφα δώρα του να βρισκόμαστε σε ένα σώμα είναι η ικανότητα να αισθανόμαστε σε ένα αισθητηριακό επίπεδο. Επειδή βιώνουμε με λάθος τρόπο την ανθρώπινη ύπαρξη μας έχουμε αποστερήσει τον εαυτό μας από την ευχαρίστησή του να απολαμβάνουμε τα σώματά μας με έναν μη ενοχικό τρόπο. Διεκδικώντας ενσωμάτωση και ισορροπία μπορούμε να ξεκινήσουμε στο να απολαμβάνουμε την ανθρώπινη μας εμπειρεία στο σωματικό καθώς επίσης και στο συναισθηματικό διανοητικό και πνευματικό επίπεδο.



Οι Γυναίκες

Οι γυναίκες έχουν βιαστεί όχι μόνο σωματικά από τους άντρες αλλά επίσης συναισθηματικά γνωστικά και πνευματικά από το αξιακό σύστημα πεποιθήσεων του πολιτισμένου δυτικού πολιτισμού μας από την απαρχή της γραπτής ιστορίας. Αυτό το σύστημα πεποιθήσεων υπήρξε το αποτέλεσμα συνθηκών που προκάλεσαν την ανθρωπότητα ως σύνολο να υιοθετήσει μια προοπτική της ζωής και κατά συνέπεια μια σχέση με τη ζωή που υπήρξε πολωμένη και αντεστραμμένη. Αυτή η πωλωμένη στη λογική του μαυρου-άσπρου προοπτική της ζωής προκάλεσε τους ανθρώπους να αναπτύξουν πεποιθήσεις για τη φύση και το σκοπό της ζωής που υπήρξαν παράλογες έως ηλίθιες.
Ως ένα μικρό αλλά σημαντικό παράδειγμα αυτού του ηλίθιου και  παράλογου αξιακού συστήματος και της επίδρασης που αυτό είχε στο να προσδιορίσει την πορεία της ανθρώπινης ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης της θέσης των γυναικών ως μαύρου προβάτου μπορεί κανείς να συμπεριλάβει το μύθο του Αδάμ και της Εύας. Ο φτωχός Αδάμ που ήταν απλώς ένας άντρας δηλαδή ήθελε απλώς το κάτω μισό μέρος του σώματός της Εύας, κάνει ότι Του λέει η Εύα και Τρώει το μήλο. Έτσι πέφτει στην Εύα η κατηγορία για έναν Αδάμ που αδυνατεί να θέσει όρια. Δεν είναι αυτό ηλίθιο; Και μετά αναρωτιόμαστε απ όπου άρχισε η συνεξάρτηση.
Η παράλογη προοπτική που σχημάτισε τα θεμέλια της πολιτισμένης κοινωνίας σε αυτό τον πλανήτη καθόρισε την πορεία της ανθρώπινης ανάπτυξης και προκάλεσε την ανθρώπινη συνθήκη όπως την έχουμε κληρονομήσει. Η ανθρώπινη συνθήκη δεν προκλήθηκε από τους άντρες, προκλήθηκε από κάτι ευρύτερο. Οι άντρες έχουν τραυματιστεί από αυτή την ανθρώπινη συνθήκη στον ίδιο βαθμό όσο και οι γυναίκες ωστόσο με αρκετά διαφορετικούς τρόπους.
Οι άντρες υποτίθεται πως διαθέτουν ισχυρή σεξουαλική ενόρμηση και έντονη έλξη για το σώμα των γυναικών, είναι μέρος του γενετικού προγραμματισμού που εξασφαλίζει την επιβίωση ενός είδους.Είναι στη φύση του αρσενικού βιολογικού εξοπλισμού και του ανθρώπινου είδους να θέλει να ζευγαρώσει με ένα θυλυκό.Αυτό δεν σημαίνει πως με οποιοδήποτε τρόπο υπερασπίζομαι τη μεγάλη ανισορροπία και το πνευματικό κενό που έχει εκδηλωθεί στον ανθρώπινο πολιτισμό γύρω από τη σεξουαλικότητα. Μέρος της αιτίας που έχει υπάρξει  αυτή η κακοποιητική και πατριαρχική δομή στο δυτικό κόσμο είναι επειδή οι άντρες έχουν σύγχιση και είναι τρομαγμένοι απέναντι στη γυναίκα από την απαρχή της γραπτής ιστορίας. οι γυναίκες έχουν τη δύναμη να συλλάβουν ζωή.Δεν υπάρχει πιο μεγάλη και πιο σημαντική δύναμη στο ανθρώπινο είδος Η ικανότητα της γυναίκας να συλλάβει και να φέρει ζωή δίνει στη γυναίκα την ευκαιρία και τη δυνατότητα να βιώσει την αγάπη με ένα τρόπο που κανείς άντρας δεν μπορεί.Οι άντρες ζηλεύουν και τρομοκρατούνται από τη δύναμη αυτού του είδους της αγάπης.Και από τη δύναμη της ίδιας τους της επιθυμίας να ενωθούν μαζί της και να βιώσουν αυτή την αγάπη. Αντιδρούν λοιπόν σε αυτόν το φόβο τους προσπαθώντας να κυριαρχήσουν και να μειώσουν την εγγενή  αυτή δύναμή της Γυναίκας.

Οτιδήποτε σε ένα φυσικό επίπεδο είναι αντανάκλαση του τι συμβαίνει σε άλλα επίπεδα τελικά η συναισθηματική δύναμη πίσω από την ισχυρή σεξουαλική επιθυμία του ανθρώπινου είδους Στ αλήθεια έχει λίγο να κάνει με την ίδια την πράξη του sex.Η αληθινή ενόρμηση για Ένωση έχει να κάνει με τις τραυματισμένες ψυχές μας, έχει να κάνει με την αδήρητη ανάγκη να γυρίσουμε σπίτι, στην πρωταρχική μας ενέργεια. Θέλουμε να ξαναγίνουμε ένα στην αγάπη γιατί αυτό είναι το αληθινό μας σπίτι.
Τώρα για να περάσουμε από ένα μεταφυσικό επίπεδο στο επίπεδο των ανθρωπίνων σχέσεων.
Ο βιασμός της σεξουαλικότητάς μου από την ντροπιαστική θρησκευτικότητα στην οποία μεγάλωσα ενισχύθηκε από την ντροπή και το φόβο απέναντι στη σεξουαλικότητα που είδα στούς γονείς μου ως πρότυπα και στην κοινωνία.Μεγάλωσα σε μία κοινωνία που αντιδρούσε σε μια ολοκληρωτική υπολανθάνουσα πεποίθηση πως η σάρκα είναι αδύναμη κι αυτό είναι ασύμβατο με την εγκράτεια.Την ίδια στιγμή υμνούσε την δύναμη της ανθρώπινης σεξουαλικότητας διαφημίζοντάς το σεξ οπουδήποτε: στο Λάιφ στάιλ, τη μόδα, στα μέσα ενημέρωσης, τα βιβλία, στη μουσική 
Μιλούσε γι αυτό παντού με έναν συγχυτικό και ματαιωτικό τρόπο.
Επιπλέον της ντροπής απέναντι στη σεξουαλικότητα είχα ντροπή για το γεγονός ότι είμαι ένας άντρας εξαιτίας του προτύπου του πατέρα μου του τι σημαίνει να είσαι άντρας αλλά και των κοινωνικών και ιστορικών προτύπων του πόσο τρομερά το φύλο μου έχει κακοποιήσει τη γυναίκα τα παιδιά τους αδύναμους και τους φτωχούς, οποιονδήποτε ήταν διαφορετικός σε αυτό τον κόσμο κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας.
Ξόδεψα χρόνια στην ανάκαμψη εργαζομένος στη θεραπεία της σχέσης μου με τη θηλυκή ενέργεια μέσα μου και με το εσωτερικό μου παιδί πριν καν καταλάβω ότι έπρεπε να θεραπεύσω και το αρσενικό μέσα μου.Έτσι τώρα ξοδεύω χρόνο εργαζομένος στο να θεραπεύσω το αρσενικό επίσης στοιχείο μεσα μου.Μέρος αυτής της θεραπείας είναι το να αποδεχθώ την σεξουαλικότητά μου και το αρσενικο βιολογικό ον μέσα μου.Οφείλουμε να ενθαρρύνουμε και να τιμήσουμε ολα τα τμήματα του εαυτού μας προκειμένου να αισθανθούμε ολόκληροι.

Είναι μόνο κατέχοντας και αποδεχόμενος τη σκοτεινή πλευρά μας που μπορούμε να ξεκινήσουμε να έχουμε μια ισορροπημένη σχέση με τον εαυτό μας. Με τον ίδιο τρόπο που οφείλω να αποδεχτώ πως έχω ένα μωρό βασιλιά (king baby)που απαιτεί άμεση ικανοποίηση στο παρόν κάθε επιθυμίας, ακόμη και παράλογης ή το ρομαντικό παιδί (που πιστεύει στα παραμύθια)ή τον πολεμιστή μέσα μας (από εδώ προέρχεται η δημοφιλία των θεμάτων στη hard ροκ και μέταλ μουσική για τους άντρες )Που θέλει να εξολοθρεύσει οποιονδήποτε αντίπαλο ,για να μπορώ να τα κατέχω και να θέτω όρια με αυτό, έτσι πρέπει να αποδεχτώ πως υπάρχει ένα αρσενικό βιολογικό ον μέσα μου που θέλει να ζευγαρώσει με οποιαδήποτε ελκυστική γυναίκα βλέπει!Κατέχοντας αυτό το κομμάτι μου μπορώ να θέσω όρια σε αυτό έτσι που να μην αντιδρώ με ένα τρόπο που με προκαλεί να γίνομαι θύμα του εαυτού μου ή να θυματοποιώ κάποιον άλλο.

Δεν είναι ντροπή να είσαι άνθρωπος δεν είναι ντροπή να έχεις επιθυμίες δεν είναι ντροπή να έχει συναισθηματικές ανάγκες. Τα ανθρώπινα πλάσματα χρειάζονται το άγγιγμα σε μεγάλο βαθμό πολλοί από μας διψούν για άγγιγμα και τρυφερότητα και έκδραματίζουμε με σεξουαλικά  δυσλειτουργικούς τρόπους στην προσπάθειά μας να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες μας που πολλές φορές μας προκαλούν πίκρα και θυμό. Πίσω από κάθε θυμό υπάρχει η ανάγκη να συγχωρέσουμε τον εαυτό μας.Στα Συνεξαρτητικά άκρα μας Εναλλασσόμαστε ανάμεσα στο να επιλέγουμε τον λάθος άνθρωπο και να απομονωνόμαστε τελείως από τους άλλους Πιστεύουμε εξαιτίας της εμπειρίας  μας που αποκτήσαμε αντιδρώντας από τη συνεξάρτηση, πως οι μόνες επιλογές είναι αναμέσα σε μια μη υγιή σχέση και στο να είμαστε μόνοι. Είναι λυπηρό και τραγικό.
Είναι τραγικό και λυπηρό που ζούμε σε μια κοινωνία όπου είναι τόσο δύσκολο για τους ανθρώπους να συνδεθούν με έναν υγιές τρόπο.Είναι τραγικό και λυπηρό που ζούμε σε μια κοινωνία όπου τόσοι πολλοί άνθρωποι στερούνται το άγγιγμα. Δεν είναι όμως ντροπιαστικό. Είμαστε άνθρωποι. Εχουμέ πληγωθεί. Είμαστε προϊόντα του πολιτισμικού περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώσαμε. Οφείλουμε να βγάλουμε την ντροπή έξω από τη σχέση με τον εαυτό μας και με όλα τα τμήματα του. Έτσι που να μπορέσουμε να γιατρέψουμε τα τραύματά μας αρκετά που να είμαστε ικανοί να κάνουμε υπεύθυνες επιλογές. Να ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις της Ζωής  αντί να αντιδρούμε απλώς από τις παλιές κασέτες και τα παλιά τραύματα μας.    


.

Blog Archive