Διαμόρφωση HTML/JavaScript

Saturday, October 30, 2010

Συντροφικότητα και Αληθινή Αγάπη


Συντροφικότητα και Αληθινή Αγάπη

 

 

Συντροφικότητα είναι η σχέση που βασίζεται στην αγάπη την επικοινωνία και την εμπιστοσύνη. Αν έχεις ποτέ ερωτευτεί θα γνωρίζεις  ήδη ήδη πως είναι να αισθάνεσαι  συντροφικότητα. Φαντάσου μια μακροχρόνια σχέση να αισθάνεσαι τα ίδια συναισθήματα που αισθανόσουν τις πρώτες μέρες του έρωτά σου.Αυτό δεν είναι ένα όνειρο μπορεί να είναι δικό σου αν έχεις τη θέληση να εργαστείς με το σύντροφό σου πάνω στα ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΆ ζητήματα που σας κάνουν να αποσύρεστε  ο ένας από τον άλλο.


Παγίδες


- Είναι ειρωνικό πως καθώς μια σχέση γίνεται δυνατότερη μπορεί να αντιμετωπίσεις περίοδους αμφιβολίας για την σχέση σου και για το ποιός είσαι.Μπορεί να αισθανθείς τον πειρασμό να ενδώσει στην σχέση σου και να επιστρέψεις στην ανεξαρτησία σου.      


- Καθώς θα μετακινήσαι  περισσότερο προς την σχέση σου θα αισθάνεσαι πως γίνεσαι ένας φυσικός ηγέτης και θα έχεις ευκαιρίες να βοηθάς τους άλλους. Μπορεί να αισθάνεσαι πως είναι κάτι που δεν σου  αξίζει αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος να συνεχίσεις τη συναισθηματική σου ανάπτυξη.


- Μπορεί να αισθανθείς τον καινούργιο σου εαυτό υπερβολικά δυνατό και πάλι αυτό μπορεί να σε φοβίσει μπορεί να μην αισθάνεται άξιος όλης αυτής της ευτυχίας !


...Έξοδος


 Επιλέγοντας πάντα να μετακινείσαι προς το μέρος τους συντρόφου σου με αισθήματα αγάπης και κατανόησης ακόμη κι όταν βιώνεις πόνο η αισθάνεσαι άσχημη συμπεριφορά επιτρέπει τις ανασφάλειές μας και τους φόβους μας που και οι δύο έχουμε να βγούν στην επιφάνεια και να γιατρευτούν! Είναι αυτό που αποκαλούμε ηγεσία στην ψυχολογία του Vision Model.Καθιστά τα προβλήματα του συντρόφου μας πιο σημαντικά από τα δικά μας-έστω για λίγο- και είναι μια πραγματική πράξη Αγάπης.Μπορεί να χρειαστεί να μετακινήσαι προς το μέρος τους συντρόφου σου με αυτόν τον τρόπο πολλές φορές καθώς πολλά στρώματα πόνου βγαίνουν από το βάθος προς την επιφάνεια αλλά κάθε φορά θα επιβραβεύεσαι με το να βιώνεις ένα καινούργια μήνα του μέλιτος.


Ακόμη κι αν επιστρέφεις τώρα ξανά στο στάδιο του αγώνα εξουσίας η στην νεκρή ζώνη η αυξημένη αυτοπεποίθηση σου στο να εργάζεσαι  μαζί με το σύντροφό σου απέναντι στα κοινά σας ζητήματα και οι θαυμάσιες αισθήσεις που βγαίνουν καθώς επανά ανακαλύπτεις την αληθινή οικειότητα θα αποτελούν το κίνητρο για να συνεχίζεις να προχωράς.


Η σχέση πολύ σπάνια είναι όπως στα παραμύθια, πρέπει να θέλουμε συνεχώς να εργαζόμαστε, γιατί αν έχουμε το κουράγιο να το κάνουμε τότε οι ανταμοιβές θα είναι μεγάλες


ΘΥΜΗΣΟΥ:Αν αισθάνεσε αρνητικά συναισθήματα ή δυσκολίες στη σχέση  σου πάντα μετακινήσου προς το μέρος τους συντρόφου σου και ενώσου μαζί του με αισθήματα συγχώρεσης, αγαπης και κατανοησης. Κάνε το  με όλη σου την καρδιά και ποτέ δεν θα χάσεις.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΙΑΣ ΣΧΕΣΗΣ


Αυτά τα στάδια μπορεί να δίνουν την εντύπωση πως δεν πρέπει ποτέ να τελειώνει  μια σχέση. Ενώ οι υποδείξεις που αναφέρθηκαν εδώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χτίσει κανείς μια καλή σχέση σε δύσκολες περιστάσεις, είναι περισσότερο σημαντικό να αποκαλύψουμε την αλήθεια για μια σχέση.Μερικές σχέσεις διανύουν ένα φυσιολογικό κύκλο και λήγουν φιλικά, να ένα χρήσιμο τεστ: Αν και οι δύο σύντροφοι μπορούν να εγκαταλείψουν τη σχέση και να συνεχίζουν να αγαπούν το σύντροφό τους σαν φίλο τότε αυτό το κεφάλαιο  για τη ζωή του κάθε ατόμου έχει τελειώσει φυσιολογικά.Αν οποιοσδήποτε από τους δύο συντρόφους αισθάνεται πληγωμένος προδομένος η αναστατωμένος τότε υπάρχει ένα υπόλοιπο δυναμικό  ανάπτυξης γι αυτή τη σχέση.       

website-hit-counters.com
Provided by website-hit-counters.com site.

Νεκρή Ζώνη στην Σχέση


Νεκρή Ζώνη στην Σχέση





ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ

Αν δεν είμαστε ικανοί να εργαστούμε μέσα από τα κοινά ζητήματα μας που προκαλούν αγώνα εξουσίας, μια σχέση μπορεί να επιβιώσει, ωστόσο με ένα τίμημα. Η σχέση σταδιακά θα μεταβληθεί σε αυτό που αποκαλείται νεκρή ζώνη Είναι η περίοδος όπου αισθανόμαστε ανία με το σύντροφό μας και τη ζωή γενικά. Μπορεί να στρεφόμαστε στην εργασία ή σε αναπολήσεις από το παρελθόν και να δίνουμε λίγο ενδιαφέρον στον εαυτό μας.Στην καρδιά της νεκρής ζώνης κρύβεται η απόσυρση και η συναισθηματική διάσταση
Στη νεκρή ζώνη μια σχέση χάνει την αίσθηση της συνδεσης  και το αίσθημα της αγάπης. Η αγάπη παραμένει περισσότερο ως ιδέα παρά ως συναίσθημα. Γνωρίζεις πως αγαπάς κάποιον αλλά το συναίσθημα  έχει χάσει τη νοστιμάδα που βίωνες όταν πρώτοερωτεύτηκες. Προσπαθούμε να καθυποτάσσουμε με τα συναισθήματά μας αυτό το στάδιο επειδή φοβόμαστε να διαπραγματευτούμε τους φόβους μας και τα αρνητικά συναισθήματα που θα ξεπηδήσουν αν πρόκειται να επικοινωνήσουμε τις ανασφάλειές μας τον σύντροφό μας. Φοβόμαστε πως δεν θα μας αγαπάνε, θα νομίζουν πως είμαστε κακοί ακόμη πως θα μας εγκαταλείψουν αν πρόκειται να είμαστε απολύτως ειλικρινής για το πως αισθανόμαστε απέναντι στη σχέση και τον εαυτό μας! Δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό δεν έχουμε επίγνωση αυτών των συναισθημάτων καθώς αυτά βρίσκονται κρυμμένα στο ασυνείδητο


Παγίδες

-Πολύ συχνά αναλαμβάνουμε επίπονους ρόλους καθήκοντα και  ευθύνες σε αυτό το στάδιο επειδή αισθανόμαστε πως αυτό αναμένουν οι άλλοι από μας, δυστυχώς δεν μπορούμε να αισθανθούμε την ανταμοιβή για αυτή τη σκληρή εργασία γιατί δεν αισθανόμαστε πως την αξίζουμε
- Η απάρνηση των αληθινών συναισθημάτων μας μπορεί τελικά να οδηγησεί σε στρές, καταπόνηση και κακή υγεία.Το τελευταίο μπορεί να ιδωθεί ως ένας δραματικός τρόπος να ξεφύγουμε από τη νεκρή ζώνη και να βρούμε περισσότερη αυθεντικότητα στη ζωή.
- Οι ανθρωποι σε αυτό το στάδιο αναπτύσσουν εξωσυζυγικές σχέσεις η χωρίζουν προκειμένου να φέρουν περισσότερο ενθουσιασμό και αγάπη στη ζωή τους. Είναι η κλασική κρίση της Μέσης ηλικίας
- Οι άνθρωποι σε αυτό το στάδιο τείνουν να είναι υπερβολικά ανταγωνιστικοί επειδή εκλαμβάνουν λάθος τη νίκη, και κατά συνέπεια το να αισθάνονται καλύτερα, με την αληθινή  επιτυχία που έρχεται μόνο μέσα από καλή σχέση με τον  σύντροφό μας. Ο ανταγωνισμός έχει συνήθως να κάνει με τον τομέα της εργασίας και μεταφέρεται στα παιδιά στο σχολείο και στον αθλητισμό.


...Έξοδος



Και ο αγώνας εξουσίας και η νεκρή ζώνη που συνήθως ακολουθεί προκαλούνται από τον φόβο της οικειότητας έναν από τους μεγαλύτερους καταπιεσμένους φόβους ΣΤΗΝ ζΩΗ. Φοβόμαστε πως αν ο σύντροφός μας έρθειι πολύ κοντά σε μας συναισθηματικά, θα δει πλευρές της προσωπικότητάς μας που θα τον κάνουν να μας απορρίψει. Παραδόξως οι φόβοι μας και οι συμπεριφορές μας γύρω απ αυτό το ζήτημα καθιστούν περισσότερο πιθανό το να  μας εγκαταλείψουν.

Το κλειδί στο να βγούμε έξω από τη νεκρή ζώνη είναι να δεσμευτούμε απέναντι στον εαυτό μας και στον σύντροφό μας να μετακινηθούμε προς το μέρος του συναισθηματικά έτσι που να μπορέσουμε  άλλη μια φορά να ξεκινήσουμε να αισθανόμαστε και να μοιραζόμαστε την πλήρης κλίμακα των συναισθημάτων.Δεν είναι η βίωση των συναισθημάτων μας που καταστρέφει μια σχέση και μας στερεί τις χαρές της ζωής. Παρ όλο που το να μοιραζόμαστε τους φόβους και τις ανασφάλειές μας με έναν εγκάρδιο  τρόπο με το σύντροφό μας ιδιαίτερα μετά από πολλά χρόνια συμβίωσης μπορεί να φοβίζει, είναι κάτι που θα οδηγήσει πάντα σε περισσότερη ειλικρίνεια και αγάπη σε μια σχέση.


Καθώς θα ανοίγεις την καρδιά σου άλλη μια φορά, θα  αποκτάς μεγαλύτερη συναισθηματική επιγνωση και θα δεις τη θεραπεία να συμβαίνει μόνη της.Άλλη μια φορά θα δείς  εκείνο το πανίσχυρο συναίσθημα της αγάπης που σας οδήγησε  να  είστε μαζί αρχικά.





Blog Archive