Διαμόρφωση HTML/JavaScript

Friday, August 12, 2011

Eσύ είσαι η Αγάπη! 3


Eσύ είσαι η Αγάπη!



Τα δύο συναισθήματα από τα οποία προέρχεται όλη η σκέψη είναι αγάπη και φόβος. Τελικά είναι μόνο αγάπη επειδή ο φόβος δεν θα μπορούσε να υπάρξει παρά μόνο ως το αντίθετο της αγάπης. Ο φόβος δημιουργήθηκε παράλληλα με τον υλικό κόσμο έτσι που να μπορούμε να βιώσουμε την αγάπη. Όταν λέω πως ο φόβος δημιουργήθηκε αυτό που πραγματικά εννοώ είναι ότι δημιουργήθηκε η ψευδαίσθηση του φόβου παράλληλα με τη δυιστική φύση της πραγματικότητας.

Μπορείς να γνωρίσεις την αγάπη, επίσης γνωρίζοντας τι δεν είναι αγάπη. Ζούμε σε έναν σχεσιακό κόσμο όπου αυτό που 'είναι' υφίσταται μόνο σε συνάρτηση με τη σχέση με αυτό που δεν 'είναι'. Η αγάπη υφίσταται σε συνάρτηση με τον φόβο. Το να βιώνουμε τον κόσμο ως ενότητα βασίζεται στην αγάπη ενώ το υπόδειγμα του αποχωρισμού βασίζεται στο φόβο.

Η αντίληψη πως τα πάντα σε αυτόν τον κόσμο είναι ένα μας λέει πως στον πυρήνα της ύπαρξής μας υπάρχει μόνο αγάπη. Αυτό που Στ αλήθεια είμαστε είναι αγάπη. Αν έχεις επίγνωση  του τι αυτό σημαίνει τότε αποκτά νόημα το να ζεις τη ζωή σου κάνοντας επιλογές βασισμένες στην αγάπη. Αυτό μας ευθυγραμμίζει με αυτό που πραγματικά είμαστε και κατά συνέπεια περιορίζει το άγχος την ανησυχία και τη ματαίωση που προκαλείται από το να επιλέξουμε σκέψεις βασισμένες στον φόβο και όλες τις αποσκευές που αυτό συνεπάγεται. Είναι σημαντικό να εξετάσουμε αυτές τις δύο έννοιες ως κυρίαρχες όταν επηρεάζουν τις κατευθύνσεις που επιλέγουμε στο μονοπάτι της ζωής.
                                                                                        
Αν επιλέξεις να οδηγείς τη ζωή σου με βάση το υπόδειγμα του αποχωρισμού, που βασίζεται στο φόβο τότε δημιουργείς μια ζωή που διαπερνάται από βασισμένες στον φόβο επιλογές και συνεχώς ζεις τι συνέπειες  των δημιουργιών σου που είναι χτισμένες πάνω στον φόβο.

Αν επιλέξεις το υπόδειγμα της ενότητας που βασίζεται στην αγάπη  τότε δημιουργείς μια ζωή που διαπερνάται από επιλογές βασισμένες στην αγάπη και συνεχώς ζεις τι συνέπειες  των δημιουργιών σου που είναι χτισμένες πάνω στον αγάπη!
   Ποιός κόσμος συνεπειών ακούγεται καλύτερος για σένα; τους έχεις βιώσει και τους δύο, μπορείς να αποδεσμεύσεις τον εαυτό σου και να τους παρακολουθήσεις  αντικειμενικά για να δεις ποιο σε εξυπηρετεί και ποιος δεν σε εξυπηρετεί. Έσύ είσαι ο παρατηρητής, μόνο εσύ γνωρίζεις τι σε εξυπηρετεί καλύτερα.         

Αν επιλέξεις να ζήσεις μέσα στο υπόδειγμα της ενότητας σημαίνει πως αναλαμβάνεις τα ιδανικά της αγάπης που θα φέρουν σε σένα χαρά και θα οδηγήσουν σε μια ζωή αλήθειας. Η αγάπη είναι ισοδύναμη με τη χαρά που είναι με τη σειρά της ισοδύναμη με την αλήθεια που και αυτή με τη σειρά της είναι ισοδύναμη με την αγάπη. Μπορείς να σκεφτείς αυτές της εννοιες ως εναλλάξιμες κάθε φορά που λαμβάνεις αποφάσεις ζωής.

Αν επιλέξεις τη χαρά σημαίνει πως οι επιλογές σου βασίζονται στην αγάπη και μια και στον πραγματικό πυρήνα σου είσαι αγάπη τότε η έσχατη αλήθεια είναι η αγάπη. Κάθε φορά λοιπόν που βρίσκεσαι σε σύγχυση και προσπάθείς να πάρεις μια απόφαση ζωής, αλλά χρειάζεσαι έναν οδηγό ρώτα πάντα τον εαυτό σου πριν πάρει την απόφασή σου: τι με εξυπηρετεί καλύτερα;

Αυτό που πάντα σε εξυπηρετεί καλύτερα είναι η αλήθεια και η έσχατη αλήθεια είναι πως Εσύ είσαι η Αγάπη. Η αγάπη φέρνει την χαρά. Τι θα πρέπει να κάνω θα πρέπει να ρωτάς. Τι θα μπορούσε η αγάπη να κάνει τώρα; Η αγάπη θα μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας σε σένα και θα σου φέρει τη χαρά.

Να θυμάσαι πως είναι σημαντικό να φέρνεις αγάπη αλήθεια και χαρά στη δική σου ζωή πρώτα. Να αγαπάς τον εαυτό σου με μιαν αγάπη βασισμένη στην αγάπη που έρχεται από την αίσθηση ενότητας. Αν αγαπάς τον εαυτό σου με μιαν αγάπη βασισμένη στο φόβο που έρχεται από το υπόδειγμα του αποχωρισμού θα βιώνεις  μια αγάπη που προσανατολίζεται στην αυτοϊκανοποίηση του εγώ που δεν σε εξυπηρετεί αλήθεια ούτε εξυπηρετεί τους άλλους.

Με το να αγαπάς τον εαυτό σου με βάση το υπόδειγμα της ενότητας θα σου επιτρέψει να βιώσεις τη χαρά. Έτσι με την σειρά σου θα μεταδόσεις την χαρά στούς άλλους και αυτοί θα δούν την αλήθεια της αγάπης σου. Δεν είναι τόσο μιαν αυτό-καταναλώμενη αγάπη, όσο μιαν αγάπη που μοιράζεται.Μιαν αγάπη που δίνει χωρίς την προσδοκία επιβράβευσης  γιατί δίνεται με ελευθερία και χωρίς όρους. Μόλις θέσεις όρους στην αγάπη σου, δεν στέλνει στούς άλλους πραγματική αγάπη.

Αυτό βρίσκει ειδικά την εφαρμογή του με τον ίδιο σου τον εαυτό.  Αγαπάς τον εαυτό σου χωρίς όρους; Ξεκίνα με τον εαυτό σου, όλα ξεκινούν από σένα. Χρειάζεται να βιώσεις την εμπειρία της άνευ όρων αγάπης στη ζωή σου για να μπορέσεις να μοιραστείς αυτή την εμπειρία με τους άλλους.

Τι καλύτερος τρόπος να τη βιώσεις από το να τη δώσεις στον εαυτό σου. Πράτωντας με αυτόν τον τρόπο απομακρύνεις τις περιοριστικές ετικέτες που έχεις θέσει εσύ στον ίδιο σου τον εαυτό, και δίνεις στον εαυτό σου εκείνη την απελευθερωτική δύναμη που έρχεται απ αυτή την εμπειρία. Καθώς η ελευθερία σου θα επεκτείνεται, νέες ευκαιρίες θα ανοίγονται μπροστά σου και θα αποκτήσεις  επίγνωση όλων των πραγμάτων που είναι δυνατά. Δεν είσαι τόσο περιορισμένος οσο πάντα πίστευες πως είσαι. 

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις  αυτό το εργαλείο για να  ξυπνήσεις τον εαυτό σου. Μην αιχμαλωτίζεται από το εγώ. Αν βρείς πως αγαπώντας τον εαυτό σου, αυτό σου δίνει πρώτα ένα πλεονέκτημα έναντι των άλλων σκέψου ξανα τι κάνεις, θυμήσου πως η αγάπη που βασίζεται στην αγάπη προέρχεται από το υπόδειγμα της ενότητας όλων των πραγμάτων.

Είναι τόσο απλό και τόσο σύνθετο συνάμα.
Αλλά η αγάπη μας αποφεύγει...

  



Blog Archive