Διαμόρφωση HTML/JavaScript

Thursday, August 11, 2011

H Aγάπη και ο Φόβος (2)

http://expandlove.blogspot.com/2011/03/love-fear.html
H Aγάπη και ο Φόβος (2)


Η αγάπη και ο φόβος είναι τα μοναδικά αισθήματα που εμείς ως ανθρώπινα όντα είμαστε ικανοί να εκφράσουμε. Όλα τα άλλα είναι απλώς συναισθήματα υποκατηγορίες.Για παράδειγμα με το μέρος της αγάπης μπορούμε να προσθέσουμε την χαρά την ηρεμία την ευτυχία την ευγνωμοσύνη και ένα σωρό άλλα. Από την άλλη ο φόβος αντανακλά: Μίσος κατάθλιψη ενoχή ανεπάρκεια, θυμό, προκατάληψη, οργή, επιθετικότητα, και πάει λέγοντας.

Η αγάπη και ο φόβος δεν μπορούν να συνυπάρχουν. Όπου είναι το ένα δεν μπορεί να υπάρξει το άλλο. Το ένα θα εξαφανιστεί αμέσως μόλις το άλλο κάνει την παρουσία του. Εάν βρείς τον εαυτό σου σε μια κατάσταση όπου βιώνεις εξαιρετική χαρά και ξαφνικά καταληφθείς από φόβο η χαρά έχει χαθεί! Λειτουργεί όμως και αντίστροφα: Εάν είσαι τρομοκρατημένος τρομαγμένος η απειλημένος με οποιονδήποτε άλλο τρόπο όλο ότι χρειάζεσαι να κάνεις είναι να στρέψεις στην αγάπη με θάρρος μέσα σου και ο φόβος θα χαθεί!   


Μαθαίνοντας να κάνουμε την ενεργή επιλογή της αγάπης και όχι του φόβου σε οποιαδήποτε κατάσταση. Είναι ο τρόπος να βρούμε εσωτερική ηρεμία σε αυτόν τον κόσμο. Ναί επιλογή!Όλοι μας επιλέγουμε τι επιθυμούμε να δούμε σε οποιαδήποτε κατάσταση οποιαδήποτε στιγμή.Τις περισσότερες φορές επιλέγουμε βασιζόμενοι σε ότι έχουμε μάθει στο παρελθόν.Είναι αυτό που έχουμε διδαχτεί απ τους γονείς μας τους δασκάλους μας στούς συμμαθητές μας τους συναδέλφους μας κλπ. Και αυτό που μας έχουν κάνει να πιστέψουμε πως θα πρέπε να πράττουμε.Πράττουμε με βάση νόμους που έχουμε φτιάξει προκειμένου να ελέγχουμε τη συμπεριφορά μας και εκείνη των άλλων έτσι που να μπορούμε να ζούμε σε μια ταξινομημένη κοινωνία.Όταν κάποιος βγαίνει έξω από αυτή την τάξη μπορεί να γίνει αντικείμενο μίσους να τιμωρηθεί να φυλακιστεί η ακόμη και να δολοφονηθεί.Μερικές φορές ολόκληρες χώρες βγαίνουν έξω από αυτή την τάξη και η απάντησή μας είναι να κηρύξουμε πόλεμο σε αυτές.Όλα αυτά είναι πράγματα που πράττουμε παρακινούμενοι από φόβο.Φοβόμαστε πως αν κάποιος είναι έξω από έλεγχο δηλαδή δεν ακολουθεί τους κανόνες που θέσαμε στούς άλλους προκειμένου να τους ακολουθούν τότε συνιστά μιαν απειλή για μας και φοβόμαστε πως θα μας βλάψει με κάποιο τρόπο.Έτσι αντιδρούμε στον φόβο μας επιτιθέμενοι πρώτοι.Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργεί αυτός ο κόσμος.Ο νόμος της ζούγκλας με άλλα λόγια φάε αλλιώς θα σε φάνε, σκότωσε προκειμένου να μην σκοτωθείς αυτός είναι ο τρόπος του φόβου!

Ο τρόπος της αγάπης είναι ακριβώς το αντίθετο. Δεν δημιουργεί κανόνες δεν δημιουργεί  νόμους γιατί απλά δεν χρειάζονται!Αν ο καθένας ζούσε με το νόμο της αγάπης δεν θα χρειαζόταν επιπλέον αλλοι νόμοι. Νόμοι να προστατεύουν τα σώματά μας δεν θα χρειαζόταν γιατί δεν θα επιθυμούσαμε να βλάψουμε ο ένας τον άλλο. Η ιδιοκτησία δεν θα τίθενται  ποτέ έν αμφιβόλω γιατί δεν θα επιθυμούσαμε να στερήσουμε τον άλλον. Δεν θα χρησιμοποιούσαμε ναρκωτικά γιατί η αγάπη για τον εαυτό μας θα μας απέτρεπε την αυτοκαταστροφικότητα. Δεν θα οδηγούσαμε ασυνείδητα η με υπερβολική ταχύτητα η κάτω από την επίδραση αλκοόλ γιατί δεν θα θέλαμε να βλάψουμε το μάλλον η ή τον εαυτό μας. Δεν θα μηνύαμε κανέναν, Ένας κόσμος χωρίς  φόβο δεν θα χρειαζόταν δικηγόρους δικαστήρια Αστυνομία ή φυλακές γιατί ο καθένας θα εμπιστευόταν και θα νοιαζόταν για τον άλλον. Οι τιμές δεν θα ανέβαιναν, το φαγητό δεν θα περιείχε βλαβερές ουσίες οι εργαζόμενοι δεν θα γινόταν αντικείμενο εκμετάλλευσης κλπ. Αυτός όμως δεν είναι ο τρόπος ενός κόσμου βασισμένου στον φόβο! Εμείς ως μεμονωμένα άτομα μπορούμε να τον μετατρέψουμε σε ένα κόσμο αγάπης, μπορούμε να το κάνουμε αυτό με το να παραμένουμε συνδεδεμένοι με την πηγή μας που είναι στην πραγματικότητα μέσα μας, αλλά χρειάζεται να ανοίξουμε την επίγνωση σε αυτό.

Η αγάπη είναι φως. Ο φόβος είναι σκοτάδι. Όταν ανάψεις ένα φως το σκοτάδι εξαφανίζεται. Δεν απομένει ίχνος του. Τίποτε δεν προδίδει πως υπήρξε εκεί σκοτάδι πριν. Είμαστε όλοι παιδιά του Θεού, κατά συνέπεια Στ αλήθεια είμαστε φτιαγμένοι από αγάπη. Όταν δρούμε με βάση το φόβο, διώχνουμε μακριά το φως αρνούμενοι την αλήθεια μας και μπαίνουμε στο σκοτάδι. Αφήνουμε την αγάπη πίσω μας και προσποιούμαστε πως είμαστε κάτι που δεν είμαστε, επιχειρούμε να απομακρυνθούμε από την πηγή μας.Ας προσπαθήσουμε άλλη μια φορά να συντονιστούμε με την αγάπη την ειρήνη τη χαρά και την ευτυχία. Ας καθοδηγήσουμε τον εαυτό μας να κάνει την επιλογή της αγάπης και να εξαφανίσει τον φόβο. Κάθε φορά που μπαίνουμε στον πειρασμό να ακούσουμε τις κραυγές του φόβου ας επιλέξουμε αντί γι αυτό το τραγούδι της αγάπης και να γνωρίζουμε πως είναι δικό μας.   

http://timelessmiracles.com/LightGuide/love.htm





Blog Archive