Διαμόρφωση HTML/JavaScript

Wednesday, August 25, 2010

H Aληθινή Φύση της Αγάπης, Τι η Αγάπη Είναι.


H Aληθινή Φύση της Αγάπης

Τι η Αγάπη Είναι 

Bampatsias Theodor


Αν βασιζόμουνα απλώς στην εμπειρία μου θα λεγα πως η αγάπη είναι ντροπιαστική και κακοποιητική και ελεγκτική.Η αγάπη είναι υπεύθυνη για τα αισθήματα των άλλων ανθρώπων και την ευημερία τους κτλ. Και αυτή θα ήταν η αλήθεια για την αγάπη με ένα μικρό λάμδα.
Όταν λέω πως η αγάπη δεν ντρέπεται μιλάω για την αληθινή φύση της αγάπης όπως ενστικτωδώς την κατανοώ Η ΑΓΑΠΗ είναι η συχνότητα του Θεού Η Αγάπη είναι μια ενέργεια δονήσεων που μπορούμε να προσεγγίσουμε μέσα από την ψευδαίσθηση της ατομικότητας μας.Η αγάπη, είναι σε ένα συνεξαρτητικό πολιτισμό σαν τον δικό μας, πιο συχνά μια εξαρτηση η μια δικαιολογία για κάθε λογής δυσλειτουργικές συμπεριφορές.
Ήξερα βαθιά μέσα μου από πολύ νεαρή ηλικία πως αυτό δεν ήταν το σπίτι μου.Ήξερα πως η αγάπη - αν Στ αλήθεια υπήρχε ένα τέτοιο θαυμάσιο πράγμα - δεν θα πρέπε να ήταν επώδυνη Όπως ήξερα επίσης πως ήταν γελοίο και για τις δύο πλευρές σε έναν πόλεμο να νομίζουν πως ο Θεός είναι με το μέρος τους και θα τους βοηθήσει να σκοτώσουν τον αντίπαλο.Μπορούσα να αισθανθώ πως η αγάπη θα πρέπε να ήταν κάτι πολύ μεγαλύτερο απ αυτό που είχα μάθει μεγαλώνοντας. Αν η αγάπη είναι τόσο θαυμάσια, αν η αγάπη είναι η απάντηση, τότε η αγάπη θα πρέπει να μας απελευθερώνει. Να μας απελευθερώνει από την ντροπή, να μας απελευθερώνει από την κριτική να μας απελευθερώνει από τη μοναξιά Να μας απελευθερώνει από το να αισθανόμαστε χωριστοί, διαφορετικοί, όχι μέρος κάποιου πράγματος, όχι αποδεκτοί.Να μας απελευθερώνει από τον ατελείωτο πονο να επιθυμούμε, να διψούμε κάτι περισσότερο.Να μας απελευθερώνει από το κενό που αισθανόμαστε στην ψυχή μας από την χωρίς πάτο  άβυσσο του πονου, της ντροπής και τη θλίψης που αισθάνομαστε στον πυρήνα της ύπαρξής μας.


Η αληθινή φύση της αγάπης . Η αγάπη ως ελευθερία



Η δημιουργική αρχή των πάντων όπως την κατανοώ είναι το ενεργειακό πεδίο που δονείται στη συχνότητα της απόλυτης αρμονίας.     Η ενέργεια όπως γνωρίζουμε από την φυσική κινείται σε μήκη κύματος.Αυτό που καθιστά δυνατή τη μεταφορά είναι ο χωρισμός ανάμεσα στην κοιλότητα και την κορυφή ενός κύματος. Η απόσταση ανάμεσα σε δύο κορυφές κυμάτων αποκαλείται μήκος κύματος.Είναι νόμος της φυσικής πως καθώς η συχνότητα των δονήσεων αυξάνει, καθώς γίνεται υψηλότερη, το μήκος κύματος γίνεται μικρότερο.Η συχνότητα της αγάπης είναι η συχνότητα εκείνη όπου το μήκος κύματος εξαφανίζεται,όπου ο χωρισμός παύει να υφίσταται.
Είναι το μέρος εκείνο της απόλυτης  ειρήνης. Της χωρίς Χώρο και χωρις χρόνο εμπειρίας. Το αιώνιο παρόν

Αν υπάρχει Θεός αυτή πρέπει να είναι η αληθινή του φύση

Τι είναι η αγάπη; Αυτή είναι ερώτηση. Αμφιταλαντευόμουνα την τελευταία εβδομάδα προσπαθώντας να γράψω αυτό το άρθρο. Όχι αυτό δεν είναι ακριβώς η αλήθεια.  Δεν μπορούσα να μπώ  στο χώρο ούτε καν να προσπαθήσω να γράψω αυτο το άρθρο. Πρέπει κανείς να μπει σε ένα συγκεκριμένο χώρο πρέπει να αισθάνεται μια ειδική κατηγορία δημιουργικής ενέργειας προκειμένου να γράψει για ένα θέμα σαν και αυτό. Ήταν πολύ πιο εύκολο να γράψω το άρθρο για το τι η αγάπη δεν είναι. Τότε έγραφα για κάτι πολύ πιο συγκεκριμένο πολύ περισσότερο άσπρο και μαύρο. Τι ειρωνεία μια και το κυριότερο χαρακτηριστικό της συνεξαρτησης  είναι η διχοτομική σκέψη.  Η δυναμική της συνεξαρτησης και η διεργασία του ψυχικού τραυματισμού είναι πολύ ξεκάθαρες στα μάτια μου. Έχω βιώσει το είδος της αγάπης που είναι ντροπιαστική, ελεγκτική μειωτική, ταπεινωτική προσβλητική, εθιστική, όλη μου τη ζωή.

Στην πραγματικότητα έμαθα μια καινούρια λέξη. Ενώ έγραφα αυτό το άρθρο και καθώς συνέθετα την παραπάνω παραγράφο και προσέχοντας πόσο πιο εύκολο ήταν να γράψω το προηγούμενο άρθρο η λέξη εμπειρικός ήρθε στο μυαλό μου. Έτσι έκανα ότι συνήθως κάνω με τις λέξεις που μου ρχονται στο μυαλό μου οταν γραφω ένα άρθρο. Την άνελυσα: εμπειρικός- αυτός που σχετίζεται άμεσα με την εμπειρία, ειτε ολοκληρωτικά η σε μεγάλο βαθμό απευθείας  στην εμπειρία και  μάλιστα στην επαναλαμβανόμενη εμπειρία σε αντίθεση με το  μετα-εμπειρικός.


Αχά μια καινούρια λέξη: Μετα-εμπειρικός.

Μετα-εμπειρικός. Αυτός που βρίσκεται πέρα από τα όρια της εμπειρίας, που δεν προκύπτει από την εμπειρία αλλά από το ένστικτο, υπερβατικός. Έτσι παρ όλο που μόλις είπα πως ήταν πιο εύκολο να γράψω τι η αγάπη δεν είναι γιατί αυτό βασιζόταν στην εμπειρία μου. Στην πραγματικότητα όταν λέω πως η αγάπη δεν είναι ντροπιαστική και κακοποιητική δηλώνω  την ενστικτώδης αλήθεια μου!  Αν  βασιζόμόυν απλώς στην εμπειρία μου θα έλεγα η αγάπη είναι ντροπιαστική και κακόποιητική και ελεγκτική! Η αγάπη είναι υπεύθυνη για τα αισθήματα  των άλλων ανθρώπων και την ευημερία τους  κλπ. Και αυτό θα ήταν η αλήθεια για την αγαπη με μικρό λάμδα! Όταν λέω πως η αγάπη δεν ντρέπεται μιλάω για την αληθινή φύση της αγάπης όπως ενστικτωδώς την κατανοώ.
 Από τη στιγμή που άρχισα να αποκτώ επίγνωση στην ενστικτώδη  πραγματικότητα πως η πολιτισμένη κοινωνία σε αυτόν τον κόσμο βασίζεται πάνω σε ψευδείς πεποιθήσεις τότε άρχισα να είμαι ικανός να αξιολογώ την ενστικτώδη  αλήθεια πως κάτι είναι  δραματικά λάθος σε αυτόν τον κόσμο. Ήξερα βαθιά μέσα μου από πολύ νεαρή ηλικία πως αυτό δεν ήταν το σπίτι μου. Ήξερα πως η αγάπη αν στ αλήθεια υπήρχε ένα τέτοιο θαυμάσιο πράγμα δεν θα πρέπε να ήταν επώδυνη. Όπως ήξερα επίσης πως ήταν γελοίο και για τις δύο πλευρές σε έναν πόλεμο να νομίζουν πως ο Θεός είναι με το μέρος τους και θα τους βοηθήσει να σκοτώσουν τον αντίπαλο.

Η αγάπη ως ελευθερία

Μπόρεσα να αισθανθώ πως η  αγάπη πρέπει να είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο απ αυτό που είχα μάθει μεγαλώνοντας. Αν η αγάπη είναι τόσο θαυμάσια, αν η αγάπη είναι η απάντηση τότε η αγάπη μπορεί να μας απελευθερώσει. Αυτό είναι που μου ρχεται στο μυαλό καθώς γράφω αυτό το άρθρο. Η αγάπη που είναι ελευθερία, η αγάπη που είναι χαρά, η αγάπη που είναι η μόνη αλήθεια που μπορεί ποτέ να έχει σημασία. Η αγάπη που είναι ελευθερία: τι να σημαίνει αυτό άραγε. Για μένα σημαίνει την ελευθερία να είσαι εντάξει με το να είσαι ο εαυτός σου. Την ελευθερία να χαλαρώνεις και να απολαμβάνεις το παρόν, την ελευθερία να ζήσεις απλά να είσαι χωρίς να έχεις να παλέψεις, να εργαστείς, να προσπαθήσεις, να φτάσεις, να αποδείξεις στον εαυτό σου, να κερδίσεις αγάπη, να φτάσεις ένα προορισμό.  Σημαίνει ελευθερία από τη ντροπή, ελευθερία από την κριτική,  ελευθερία από τη μοναξιά. Ελευθερία από το να αισθάνεσαι  χωριστός, διαφορετικός, όχι  μέρος ενός συνόλου, μη αποδεκτός, μαυρο πρόβατο. Ελευθερία από την ατέλειωτη  επώδυνη επιθυμία για κάτι περισσότερο.
Ελευθερία από το κενό που αισθανόμαστε μέσα μας. Από την χωρίς τέλος άβυσσο του πόνου  της ντροπής και της θλίψης που αισθανόμαστε στον πυρήνα της ύπαρξής μας.

Αυτό το μέρος δεν είναι το σπίτι μου όταν διψάω για αγάπη επιθυμώ το σπιτι μου...   

Οι άνθρωποι αναζητούσαν πάντα ένα δρόμο προς το σπίτι. Ένα δρόμο να συνδεθούν με τη μεγαλύτερη συνειδητότητα που μας περιβάλλει, ένα δρόμο να επανασυνδεθούν με τον δημιουργό τους. Σε όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας τα ανθρώπινα πλάσματα χρησιμοποίησαν παροδικά τεχνητά μέσα να αυξήσουν το επίπεδο  συνειδητότητας να προσπαθήσουν να επανασυνδεθούν  ΜΕ ΤΗΝ ΠΗΓΗ.

Ναρκωτικά, αλκοόλ, meditation, οργιαστικές τελετές και θρησκευτική καταληψία, νηστεία και υπερκατανάλωση, μαζοχιστικός αυτοβασανισμός και απόλυτη αποστέρηση απο τις επιθυμίες μας. - είναι όλα προσπάθειες επανασύνδεσης με κάτι μεγαλύτερο απο μάς. Προσπάθειες να επανασυνδεθούμε,  προσπάθειες να πηγαίνουμε σπίτι μας. Μέρος της δυσκολίας που είχα στο να γράψω αυτό το άρθρο ήταν εξ αιτίας του γνωστικού περιεχομένου από το οποίο το προσέγγιζα. Νόμιζα πως έπρεπε να ξέρω για το τι μιλούσα, έπρεπε να είμαι ικανός να επικοινωνήσω σε σένα την αλήθεια για την αγάπη. Τι ανόητο από μέρους μου! Η αγάπη είναι όλο ότι μπορούμε να μάθουμε, η αγάπη είναι επανακάμψη και θεραπεία ,Η αγάπη είναι ο τελικός σκοπός, η αγάπη είναι το σπίτι μας...

Στην πραγματικότητα ήταν η Συνεξάρτηση επί το έργον -που μου προκαλούσε να κρίνω και να ντρέπομαι τον εαυτό μου που δεν ήμουν ικανός να γράψω για την αληθινή φύση της αγάπης.(!)  η  Συνεξάρτηση είναι τόσο απίστευτα ύπουλη και πανίσχυρη, συνεχώς τρέφεται από τον εαυτό της. Η  Συνεξάρτηση δεν με θέλει να πάρω το ρίσκο να αγαπήσω και να εμπιστευτώ τον εαυτό μου και στη συνέχεια επιστρέφει και με προκαλεί να  κρίνω τον εαυτό μου που δεν μπορώ να τον αγαπήσω! Δεν αγαπώ τον εαυτό μου εξαιτίας της  Συνεξάρτησης-Ο προγραμματισμός του εγώ που είναι ένα αποτέλεσμα του ότι έχουμε πληγωθεί και τραυματιστεί με το να έχουμε υπάρξει πνευματικα ορφανοί σε ένα ξένο περιβάλλον.   Με το να γεννηθούμε και να μεγαλώσουμε σε μια  συναισθηματικά ανέντιμη και  δυσλειτουργική, πνευματικά εχθρική, βασισμένη στην ντροπή, αποστερημένη από αγάπη κοινωνία, σε ένα κόσμο όπου οι πολιτισμένες κοινωνίες έχουν εξελιχθεί, βασιζόμενες στην πεποίθηση του αποχωρισμού και της εχθρικότητας της βασισμένης στο  φόβο !  Του αποχωρισμού ανάμεσα στα ανθρώπινα πλάσματα, ανάμεσα στα ανθρώπινα πλάσματα και το περιβάλλον τους ανάμεσα στη σάρκα και το πνεύμα. Ο πολιτισμός στον οποίο μεγάλωσα  είναι τόσο άρρωστος και διεστραμμένος. Πιστεύω πως αυτό που ζούμε είναι η ανθρώπινη συνθήκη όπως την έχουμε κληρονομήσει. Το ανθρώπινο εγώ ανέπτυξε μια πεποίθηση βασισμένη στον  αποχωρισμό που είναι αυτό που καθιστά δυνατή τη βία και προκαλεί την ανθρώπινη συνθήκη όπως την έχουμε κληρονομήσει. Η αντανάκλαση αυτής της ανθρώπινης συνθήκης σε ατομικό επίπεδο είναι  η Συνεξάρτηση. Η Συνεξάρτηση προκαλείται από το εγώ όταν αυτό έχει τραυματιστεί και προγραμματίστεί στην πρώιμη παιδική ηλικία έτσι που η σχέση του με τον εαυτό του και με αυτό που μας συνδέει με τους άλλους είναι δυσλειτουργική.-Που σημαίνει δεν λειτουργεί να μας βοηθησει να προσεγγίσουμε την αλήθεια της ΕΝΟΤΗΤΑΣ και της Αγάπης.Είναι μέσα από τη θεραπεία της σχέσης μας με τον εαυτό μας που ανοίγουμε το εσωτερικό μας κανάλι επικοινωνίας και αρχίζουμε να συντονιζόμαστε με την Αλήθεια. Έχω πολύ λίγη εμπειρία στο να αισθανθώ την αγάπη να με απελευθερώνει και αυτό κυρίως από τότε που βρέθηκα σε επανάκαμψη. Εκείνες τις στιγμές που είμαι ικανός να συνδεθώ με αγάπη στην αληθινή της μορφή, τότε αισθάνομαι πως όλος ο πόνος και ο βασανισμός άξιζαν τον κόπο.  Τότε παίρνω μια γεύση του τι αλήθεια σημαίνει να είσαι σπίτι σου. Τότε αρχίζω να αισθάνομαι την Χαρά και την Αλήθεια και την Αγάπη που Στ αλήθεια μας απελευθερώνει από την ψευδαίσθηση του αποχωρισμού. Εκείνες τις στιγμές  μπορώ μερικές φορές ακόμη και να αισθανθώ ευγνώμων για αυτή την ψευδαίσθηση. Γιατί χωρίς την ψευδαίσθηση του αποχωρισμού από την πηγή, από την αγάπη ποτέ δεν θα είχα την ευκαιρία να βιώσω την Αγάπη  

Είμαστε όλοι μέρος της ενότητας Ολων ο,τι υπάρχει. Είμαστε μέρος της ΑΛΗΘΕΙΑΣ της ενότητας που δονείται ως  αγάπη. Ως μέρος της ενότητας της αγάπης ποτέ δεν θα μπορούσαμε να βιώσουμε την αγάπη. Eίναι αυτό που λένε:AN EΙΣΑΙ ΖΑΧΑΡΗ ΤΟΤΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ! Χωρίς την ψευδαίσθηση του αποχωρισμού ποτέ δεν θα είχαμε την ευκαιρία να βιώσουμε  αγάπη. Ποτέ δεν θα είχαμε υπάρξει ικανοί να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε Ο Αποχωρισμός  ήταν απαραίτητος για να μας επιτρέψει το απίστευτο δώρο του να βιώσουμε την Αγάπη,  να αγαπήσουμε  και να αγαπηθούμε.

Η ψευδαίσθηση που μας προκαλεί όλον τον πόνο  είναι επίσης το όχημα που μας επιτρέπει να αισθανθούμε και να αγαπηθούμε

Αν ακολουθήσεις το μονοπάτι σου νομίζω πως θα βρείς όπως κι εγώ βρήκα πως αξίζει Στ αλήθεια τον κόπο. Αξίζει Στ αλήθεια τον κόπο να είσαι ικανός να βιώσει στην αγάπη

Είναι η στιγμή της αλήθειας και της χαράς. Ειναι η στιγμή  να αρχίσεις να θυμασαι ποιός-α στ αλήθεια είσαι. Να αρχίσεις να αισθάνεσαι  και να συντονιστείς  με την αλήθεια που υπάρχει μέσα σου

Είναι μέσα στα όρια των δυνατοτήτων σου να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου Είναι μέσα στα όρια των δυνατοτήτων σου να είσαι ευτυχισμένος και χαρούμενος και ελεύθερος -Αν έχει την θέληση να βιώσεις τον φόβο το θυμό και τη θλίψη .

Είσαι ικανός και αξιος να αγαπηθείς

Έχεις  υπάρξει αγαπημένος

Εσύ είσαι η ΑΓΑΠΗ


Robert Burney: The True Nature of Love
http://joy2meu.com/Love1.html




Blog Archive