Διαμόρφωση HTML/JavaScript

Friday, January 4, 2013

Για τις περισσοτερες σχεσεις ο μήνας του μελιτος Τελειωνει...


Για τις περισσότερες σχέσεις ο μήνας του μέλιτος τελειώνει...



 





Για τις περισσοτερες σχεσεις ο μήνας του μελιτος Τελειωνει...


Για τις περισσότερες σχέσεις ο μήνας του μέλιτος Τελειώνει τυπικά μετά από έξι μήνες με ένα χρόνο. Αρχίζουμε να βλέπουμε πλευρές του συντρόφου μας που μας κανουν να μην αισθανόμαστε άνετα.πχ μπορεί να αντιδρά σε καταστάσεις διαφορετικά απ ότι εμείς μάθαμε  και  βρίσκουμε δύσκολο να καταλάβουμε Η αρχίζει να χάνει το ενδιαφέρον του για μας. Κατά τη διάρκεια του μήνα του μέλιτος  εμείς και ο σύντροφός μας εσκεμμένα, ωστόσο ασυνείδητα κρύβαμε  τις  αρνητικές πλευρές της προσωπικότητάς μας και της συμπεριφοράς μας και εστιαζόμασταν στο να δίνουμε και να παίρνουμε αγάπη. Καθώς γινόμαστε περισσότερο οικείοι και έρχόμαστε  πιο κοντά στο σύντροφό μας, οι αρνητικές μας πλευρές αρχίζουν να αποκαλύπτονται. Αυτό μπορεί να γίνει αντιληπτό ως μια τεράστια απογοήτευση επειδή συνειδητοποιούμε πως ο σύντροφός μας δεν είναι τόσο τέλειος όσο νομίζαμε. Ακόμη χειρότερο το ίδιο νομίζει κι εκείνος για μας! Η αίσθηση αμηχανίας προκαλεί τον κάθε συντροφο να αποσύρεται και αυτό με τη σειρά του ενεργοποιεί ένα φαύλο κύκλο και ένα πρότυπο ζημιογόνο για τη σχέση. Κάποιοι εκδραματίζουν τον αγώνα εξουσίας μέσα από διαμάχες ενώ κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν πιο λεπτούς τρόπους ανταγωνισμού όπως είναι η απόσυρση και η κακή διάθεση. Θα καταλάβεις πως έχεις εισέλθει στο στάδιο του αγώνα εξουσίας αν αισθάνεσαι οτιδήποτε λιγότερο από αληθινή αγάπη για τον σύντροφό σου. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο αυτά τα ίδια τα γνωρίσματα που βρήκαμε τόσο επιθυμητά σε πρώτο στάδιο στο σύντροφό μας είναι ακριβώς εκείνα που φαίνεται να αποτυγχάνουμε στη συνέχεια μέσα στο μυαλό μας. Να γιατί μας ενοχλούν και μας αναστατώνουν τόσο πολύ: Στο στάδιο του αγώνα εξουσίας δεν είναι καθόλου αφύσικο να δούμε αρνητικά  γνωρίσματα προσωπικότητας που συνδέονται με τους γονείς μας να εμφανίζονται στο σύντροφό μας. Τα άσχημα νέα είναι πως έχουμε κι εμείς αυτά τα γνωρίσματα όμως τα καλά νέα είναι πως με το σύντροφό μας με τη βοήθεια του συντρόφου μας μπορούμε να τα ξεπεράσουμε!

Παγίδες- Απογοήτευση πως τα βαθιά αισθήματα αγάπης έχουν εξαφανιστεί μπορεί να πιστέψουμε πως το σύντροφό μας έχει αλλάξει


- Εκνευριζόμαστε από το σύντροφό μας και τον κρίνουμε αρνητικά. Αυτό μας κάνει να αποσυρόμαστε απ αυτόν

πορούμε να πιάνουμε τον εαυτό μας συχνά σε  διαφωνίες και διαμάχες  που δεν έχουν τέλος


Αρχίζουμε να αμφιβάλλουμε αν ο σύντροφός μας είναι Στ αλήθεια το κατάλληλο άτομο για μας κι αν αυτό συνεχιστεί για πολύ μπορεί ναι επιλέξουμε να τελειώσουμε τη σχέση ή να ανακαλύψουμε πως ο σύντροφός μας μας έχει εγκαταλείψει. Είναι κρίμα γιατί κάτι τέτοιο είναι πολύ πρόωρο και για τους δύο σε αυτό το στάδιο να το αποφασίσουν.

ΕΞΟΔΟΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ

Το σημαντικό πράγμα που οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε είναι πως στο στάδιο του αγώνα εξουσίας και οι δύο σύντροφοι ανταγωνίζονται να δουν ποιός θα ανταποκριθεί στις συναισθηματικές ανάγκες του άλλου. Επιλέξαμε τον σύντροφο μάς γιατί πιστέψαμε πως θα φροντίσει τις ακάλυπτες ανάγκες της παιδικής μας ηλικίας και τώρα ανακαλύπτουμε πως όχι μόνο αποτυγχάνει να κάνει αυτό αλλά επιπλέον έχει τις ίδιες ανάγκες με μας! Αισθανόμαστε ηττημένοι και το ίδιο και ο σύντροφός μας. Αυτό είναι το κλειδί προκειμένου να εργαστούμε μέσα από το επώδυνο Σταδιο του αγώνα εξουσίας σε μια σχέση. Αναγνώρισε πως είναι η κοινή αίσθηση των ακάλυπτων αναγκών, ένα αίσθημα πως είσαι συναισθηματικά ανολοκλήρωτος που προκαλεί σε σας να έχεται  αυτές τις διαφορές. Το στάδιο του αγώνα εξουσίας είναι στην πραγματικότητα μιαν ευκαιρία να θεραπεύσουμε τις ανασφάλειες και τους φόβους μας και να χτίσουμε μια καλύτερη σχέση.

Στο στάδιο του αγώνα εξουσίας τείνουμε να απομακρυνόμαστε από το σύντροφό μας και σωματικά και συναισθηματικά, κατά συνέπεια πρέπει να χούμε το κουράγιο να μετακινηθουμε προς τον σύντροφό μας και να εκφράσουμε τα αισθήματά μας όσο επώδυνα και αν φαίνονται οτι είναι! Αν αυτό γίνει με αγάπη και ευαισθησία(δηλ. να μάθουμε να μιλάμε -και να κατέχουμε τα ίδια μας τα συναισθήματα -Να μην τα προβάλουμε στο σύντροφό μας και να μην τον κρίνουμε για αυτά) Ο σύντροφός μας θα αισθανθεί ασφαλής να εκφράσει τα δικά του συναισθήματα.  Σύντομα θα ανακαλύψεις πως έχεις επανασυνδεθεί και άλλος ένας μήνας του μέλιτος θα ξεκινήσει!


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Ο αγώνας εξουσίας και οι αντιπαλότητες σε μια σχέση είναι ο τρόπος που προσπαθούμε να μετακινηθούμε προς τα πίσω στην ανεξαρτησία μας -Ένα μέρος όπου αισθανόμασταν συναισθηματική ασφαλής αλλά που ήταν στην πραγματικότητα μοναχικό και απομονωμένο. Η σχέση  μας δίνει την καλύτερη ευκαιρία να βρούμε την αληθινή αγάπη και εκείνη που διαρκεί με την προϋπόθεση πως θα θελήσουμε να διαπραγματευτούμε με ότι μας εμποδίζει να πλησιάσουμε συναισθηματικά το σύντροφό μας και να γίνουμε οικείοι προς αυτόν.    

Blog Archive