Διαμόρφωση HTML/JavaScript

Saturday, March 22, 2014

πορνογραφία και διαδύκτιο

Το φαινόμενο Coolidge ή: Πως η πορνογραφία μπορεί να καταστρέψει την σεξουαλική σου ζωή.








Πάντα όμορφη, πάντα καινούργια.
 Η πορνογραφία κρατά την ντοπαμίνη συνεχώς διογκούμενη μέσα στο μυαλό μας. Όμως σε ποιο σημείο ο χρόνος ερεθισμός καταλήγει να γίνει χρόνια ανικανοποίητο 
Αν είσαι παντρεμένος και χρησιμοποιείς  ιντερνετικό πορνό σε συχνή βάση τότε η σεξουαλική σου ζωή, εκείνη με τη σύζυγό σου ότι πιθανόν θα είναι λιγότερο ικανοποιητική από τι θα μπορούσε να είναι. 
Πολύ πιθανόν να γνωρίζεις πως από εξελικτική σκοπιά ένας άντρας ανταμείβεται για την εξάπλωση των γονιδίων του. Οι γαμήλιοι όρκοι  όμως έχουν και αυτοί ένα εξελικτικό σκοπό επίσης, αυξάνουν τις πιθανότητες πως τα κοινα σας τέκνα θα έχουν δύο φροντιστές κατά συνέπεια βελτιώνουν τις πιθανότητες πως τα γονίδια σας θα επιβιώσουν. 

Όπως αποδεικνύεται  το διαδίκτυο τα κάνει θάλασσα και με τα δύο αυτά ένστικτα. Η ατέλειωτη ποικιλία και υπέρ-εθισμός μπορεί αρχικά να σε βοηθήσει να αισθάνεσαι περισσότερους ενθουσιασμένος για το σεξ, Όμως σταδιακά και με την πάροδο του χρόνου θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Η πορνογραφία μπορεί σοβαρά να βλάψει την ικανότητά σου να δίνεις και να παίρνεις ευχαρίστηση από τον σύντροφό σου.

Όταν το ελεύθερο διαδικτυακο πορνο έγινε ευρύτερα προσιτό, ο ψυχίατρος Norman Doidge, στο βιβλίο του: το μυαλό που αλλάζει από μόνο του, παρατήρησε κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό ανάμεσα στους ασθενείς του που χρησιμοποίησαν ευρύτερα το διαδικτυακό πορνό.

Οι ασθενείς του ανέφεραν αυξημένη δυσκολία διέγερσης από τον τωρινό τους σεξουαλικό σύντροφο, τις συζύγους τους η τις φιλενάδες τους παρ όλο που τις θεωρούσαν ακόμα αντικειμενικά ελκυστικές. Όταν τους ρώτησα αν πιστεύουν πως αυτό το φαινόμενο έχει οποιαδήποτε σχέση με την θέαση πορνογραφίας απάντησαν πως αρχικά τους βοήθησε  να αισθάνονται περισσότερο ενθουσιασμένοι κατά τη διάρκεια του σεξ όμως με την πάροδο του χρόνου είχε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Η σημερινή πορνογραφία μπορεί να μετριάσει τη σεξουαλική ανταπόκριση στον ερωτικό σου σύντροφο με τό να υπερενεργοποιεί τρείς μηχανισμούς του εγκεφάλου. Πρώτον ένα αρχαίο βιολογικό πρόγραμμα στο εγκέφαλο παραμερίζει τον φυσιολογικό κορεσμό, όταν υπάρχουν πάρα πολλοί οι ερωτικοί σύντροφοι διαθέσιμοι για ζευγάρωμα. Ο εγκέφαλός σου εκλαμβάνει κάθε νέο άτομο στην οθόνη του υπολογιστή σου ως μια πολύτιμη  γενετική ευκαιρία. Δεύτερον ο υπερβολικός ερεθισμός μπορεί να παραλύσει την απόκριση ευχαρίστησης του μυαλού μας για ένα διάστημα ζητώντας λαχτάρα για περισσότερα και νέα ερεθίσματα. Κατά συνέπεια ένας οικείος ερωτικός σύντροφος, η σύζυγός σου θα εμφανίζεται όλο και λιγότερο ελκυστική. Και τέλος πάρα πολύ μεγάλη διέγερση του κυκλώματος αναπαραγωγής στο μυαλό μας εμποδίζει το ένστικτο των θηλαστικών προς τη μονογαμία.  Το αποτέλεσμα αδιαφορία       

Coolidge Effect
 Τι κοινό μπορεί να έχει ένας άνθρωπος με έναν υπερσεξουαλικό αρουραίο


Φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί όταν απολύσουμε ένα αρσενικό αρουραίο μέσα σε ένα κλουβί με θηλυκά σε οίστρο. Στην αρχή υπάρχει μια σεξουαλική φρενίτιδα, μετά από μισή ντουζίνα συνουσίες τα πυροτεχνήματα αρχίσουν να μειώνονται ακόμα κι αν η θηλυκιά θέλει περισσότερο αυτός δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται. Η βιοχημεία του εγκεφάλου του ψιθυρίζει: γύρνα στο πλευρό και ρίξε το στο ροχαλητό! Ωστόσο αν εμφανιστεί ένα νέο θηλυκό η κόπωση του κάτα  θαυματουργό  τρόπο εξαφανίζεται σε τέτοιο βαθμό ώστε να αρχίσει ξανά να προσπαθεί ηρωικά τα καθήκοντά του. Θα μπορούσε να επαναλάβει αυτή τη διαδικασία κάθε φορά με νέα φρέσκα θηλυκά μέχρι το σημείο που ο αρσενικός να πεθάνει σχεδόν από εξάντληση. Ο ανανεωμένος ανδρισμός του δεν είναι ενδεικτικός μιας ακόρεστης επιθυμίας ούτε αυξάνει την ευεξία του, αν και μπορεί να αισθάνεται έτσι προσωρινά. Τρέχει πίσω από κάθε νέα γυναίκα εξαιτίας εκκρίσεως ντοπαμίνης στον εγκέφαλο του. Είναι αυτή που του επιτάσσει να μην αφήσει κανένα θηλυκό σε οίστρο μη γονιμοποιημένο.
Οι επιστήμονες γνωρίζουν αυτό το βιολογικό πρόγραμμα ως το φαινόμενο Coolidge. Η ντοπαμίνη, ο νευροδιαβιβαστής πίσω από όλα τα κίνητρα που επιτάσσει πρέπει να το κάνεις δικό σου, είναι κεντρικής σημασίας. Χωρίς αυτή δεν θα μπαίναμε καν στον κόπο να φλερτάρουμε,  να επιδιώξουμε τη σεξουαλική κορύφωση, ακόμη και να φάμε. Όταν τα επίπεδα της ντοπαμίνης πέφτουν τα κίνητρά μας ακολουθούν παρόμοια πορεία, Όσο περισσότερο ο αρουραίος συνουσιάζεται με το ίδιο θηλυκό τόσο λιγότερο ντοπαμίνη λαμβάνει ως ανταμοιβή για τις προσπάθειες του μέχρι που κατευθύνεται προς την καρέκλα κλείνοντας το τηλεχειριστήριο. Δείτε το παρακάτω γράφημα την πέμπτη φορά που ένας αρουραίος συνουσιάζεται με την ίδια θηλυκιά του παίρνει δεκαεπτά λεπτά για να ολοκληρώσει αν όμως συνεχίζει να εναλλάσσει  νέες θηλυκές μπορεί να εκπληρώσει τα καθήκοντά του σε λιγότερο από δύο λεπτά, πέντε φορές στη σειρά. Σε αντίθεση με τους αρουραίους οι άνθρωποι έχουν την τάση να σχηματίζουν δεσμούς ζευγαριού, είμαστε προγραμματισμένοι κατά μέσο όρο να ανατρέφουμε τους απογόνους μας από κοινού, αυτό όμως δεν σημαίνει πως το φαινόμενο Coolidge δεν είναι εξίσου ισχυρό σε μας. Υπάρχουν άτομα που συλλέγουν θηλυκές κούκλες, ένα ιδιαίτερα ακριβό χόμπι ένας από αυτούς είχε μαζέψει τόσες πολλές κούκλες που κυριολεκτικά είχε ξεμείνει από χώρο. Πίστευα πως συλλέγοντας πορνογραφικό υλικό θα δημιουργούσα μια καταπληκτική βάση δεδομένων ευχαρίστησης και ηδονής, όμως δεν θυμάμαι έστω μια φορά να ανατρέχω ξανά στο ίδιο υλικό, αυτό που είναι ακαταμάχητο στην πορνογραφία είναι κάθε φορά το νέο ερέθισμα, η νέα εικόνα. Η νέα κούκλα. 
 Η μοναδικότητα του διαδικτυακού πορνό  μπορεί να σπρώχνει έναν χρήστη αδυσώπητα μιας και διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που κρατούν την ντοπαμίνη συνεχώς ογκούμενη.  Ο ενθουσιασμός του να κυνηγάς συνεχώς την τέλεια εικόνα απελευθερώνει ντοπαμίνη. Επιπλέον πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο κάτι περισσότερο διεγερτικό (Και βιτσιόζικο.)   Η ντοπαμίνη απελευθερώνεται όταν κάτι είναι περισσότερο διεγερτικό από ότι αναμένουμε, προκαλώντας τα νευρικά κύτταρα να παίρνουν φωτιά σαν πυροτεχνήματα. Σε αντίθεση το σεξ με τη σύζυγο μας δεν είναι πάντα καλύτερο από το αναμενόμενο ούτε προσφέρει εκείνη την ατέλειωτη ποικιλία αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα επειδή ένα πρωτόγονο μέρος του εγκεφάλου μας υποθέτει πως η ποσότητα της ντοπαμίνης ισούται με ποιότητα στη δραστηριότητα ακόμα και αν αυτό δεν αληθεύει. Πράγματι τα πυροτεχνήματα της ντοπαμίνης που προκαλούνται από τη θέαση της πορνογραφίας μπορούν να προκαλέσουν  εξάρτηση παρόμοια με τα πιο ισχυρά ναρκωτικά που είναι πολύ περισσότερο συναρπαστική από το σεξ με ένα γνώριμο σύντροφο σε μια συνέντευξή του στο πλέιμποϊ της τελευταίας χρονιάς ο John Mayer Παραδέχτηκε πως προτιμά να αυτοϊκανοποιείται απέναντι σε εικόνες παρά το σεξ με ένα αληθινό άτιμο! Μας εξηγεί πως η πορνογραφία του διαδικτύου έχει απολύτως αλλάξει τις προσδοκίες μιας ολόκληρης γενιάς: πως είναι δυνατόν να συνθέσει κανείς έναν οργασμό με ένα άτομο, βασιζόμενος σε δεκάδες στιγμιότυπα εικόνων;  Ψάχνεις για εκείνο το μοναδικό το ένα ανάμεσα στα εκατό που ορκίζεσαι πως να σε κάνει να τελειώσεις και ακόμη συνεχίζεις είκοσι δευτερόλεπτα πριν πίστευες πως εκείνη η εικόνα ήταν η πιο καυτή που έχει δει ποτέ όμως την πετάς και συνεχίζεις το κυνήγι των εικόνων μέχρι που ο αργείς να πας στη δουλειά σου. Πως κάτι τέτοιο να μην επηρεάζει τελικά την ψυχολογία του να έχεις μια ερωτική σχέση με ένα άτομο, είναι μοιραίο.

Ο Mayer Είμαι σκλάβος του φαινομένου  Coolidge .Το μυαλό του βλεφαρίζει με ντοπαμίνη κάθε φορά που κάνει κλικ σε  μια καινούργια ερωτική σύντροφο - εικόνα. Λάβετε υπόψη σας πως η ντοπαμίνη είναι εκείνος ο γόρδιος δεσμός που μας κρατά εξαρτημένους σε όλους τους εθισμούς.         





Γιατί δεν το κάνει αυτό η σύντροφός μου για μένα

Γιατί η αγαπημένη σου αρχίζει πλέον να σου φαίνεται σαν ένα κρύο πιάτο φαγητό ακόμα κι αν είναι μια καυτή αχνιστή σούπα; Ένας παράγοντας μπορεί να είναι ο βαθμός της μη φυσιολογικής διέγερσης σου από το Ίντερνετικό πορνό.

Ο υπερβολικός ερεθισμός είναι ικανός στην πραγματικότητα να μουδιάσει την ανταπόκριση ευχαρίστησης του εγκεφάλου μας παράγοντας  μια ποικιλία συμπτωμάτων.  Το γνωρίζουμε αυτό πολύ καλά από πρόσφατη έρευνα σε όσους είναι εθισμένοι στη χαρτοπαιξία, στην υπερβολική κατανάλωση φαγητού και φυσικά στους εξαρτημένους από ναρκωτικές ουσίες. Το μυαλό μας αρχίζει να ανταποκρίνεται λιγότερο σε οποιαδήποτε ντοπαμίνη είναι διαθέσιμη γύρω μας - Όπως αυτή που παράγεται από τη σύζυγό σου.

Η ντοπαμίνη αποτελεί το καύσιμο της επιθυμίας μας. Αμβλυμμένη επιθυμία σημαίνει πως ακόμη κι αν έχεις αρκετό καύσιμο ο οκτακύλινδρος  κινητήρας σου μπορεί να αποδίδει μόνο το μισό . Το μουδιασμένο σου μυαλό δεν ανταποκρίνεται στην θέα της συζύγου σου όπως έκανε πριν.


Η έλλειψη επιθυμίας ήταν ένας παράγοντας στην αποτυχία του γάμου μου και στην αποτυχία μιας σχέσης που  επακολούθησε. Στα τριάντα φεύγα μου και όντας ένας βαρύς χρήστης της πορνογραφίας από τότε που ήμουν έφηβος μπορώ να ρίχνω το φταίξιμο μου μόνο στη συντρόφους μου. (Δεν αισθάνομαι αρκετή έλξη απέναντί σου... δεν ανταποκρίνεσαι αρκετά..) στο νεότευκτο των ερωτικών μου συντρόφων, (Χρειάζεται να δώσω χρόνο στο σώμα μου για να ανταποκριθεί στα εγκεφαλικά μου ερεθίσματα.. Δεν έχω ξεπεράσει ακόμη την πρώην μου) Στα επίπεδα ευεξίας, τη διατροφή, την ηλικία, το στρες, το άγχος επιτέλεσης.

Όπως πολλοί άνδρες πήγα σε ένα γιατρό, έκανα τις εξετάσεις εκείνες που απέκλεισαν οποιαδήποτε σοβαρή ιατρική πάθηση και αγόρασα Βιάγκρα. Όταν ο γάμος μου διαλύθηκε και βρέθηκα ξανά μόνος η χρήση της πορνογραφίας χτύπησε κόκκινο τουλάχιστον μια φορά την ημέρα και πολλές φορές δύο η και τρείς φορές. Όταν όμως συνειδητοποίησα πως δεν μπορούσα πλέον καν να κορυφώσω χωρίς την χρήση της πορνογραφίας έστω και με αυτοϊκανοποίηση κάτι μου έκανε μέσα μου κλικ! Έπρεπε να είμαι πλέον τυφλός για να μη δώ την άμεση σχέση ανάμεσα στην αιτία και το αποτέλεσμα. 

Βρίσκομαι πλέον με μια νέα σύντροφο  για την οποία αισθάνομαι ιδιαίτερη έλξη και είμαι άνετος μαζί της σεξουαλικά αλλά ακόμη δεν μπορώ να επιτελέσω ικανοποιητικά. Ευτυχώς είναι ανοιχτή σε συζητήσεις γύρω από αυτό το θέμα.

 Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι πως ακόμη και αν το σεξ με τη σύζυγό σου δεν θα τραβάει πλέον, συνεχίζεις να αισθάνεσαι μια έντονη επιθυμία για κάτι ψυχοδιεγερτικό (νέο , ριψοκίνδυνο). Συνεχίζεις να κρατάς  τον επιταχυντή της ντοπαμίνης χαμηλά γιατί το μυαλό σου ζητά απελπισμένα να αισθανθεί καλά ξανά. Όπως παρατήρησε κάποτε ο κωμικός Bill Maher, αυτό είναι που οδήγησε τον Hugh Grant, ο οποίος είχε την Elizabeth Hurley στο σπίτι, να καταλήξει με την Marvin Hagler σε μια περούκα."

Γιατί έχουμε εξελιχθεί να είμαστε περισσότερο ανικανοποίητοι ιδιαίτερα μετά από με έναν έντονο ερεθισμό; Ίσως να είναι πως αυτός ο μηχανισμός οδηγούσε τους προγόνους μας να ξεπερνούν το φυσιολογικό τους κορεσμό κατά την εποχή του ζευγαρώματος η όταν υπήρχε γύρω τους μεγάλη ποσότητα διαθέσιμης τροφής. Φαντάσου το φαινόμενο Coolidge σε μία διπλή μηχανή τούρμπο.

Για παράδειγμα όταν ένα ινδικό χοιρίδιο ξεχύνεται σε ένα κλουβί με θηλυκές  μπορεί να καταφέρει να ζευγαρώσει με 42 θηλυκά! (Μετά από αυτή την προσπάθεια μπορεί να κοιμάται συνεχώς για δύο ημέρες, το μυαλό χρειάζεται χρόνο για να ανακάμψει μετά από έναν και πιο έντονο ερεθισμό) Όταν πλημυρίζουμε το μυαλό μας με  τόσες πολλές οπτικές αναπαραστάσεις ερωτικών συντρόφων που εκλιπαρούν να τους κάνουμε μια σεξουαλική χάρη, το μυαλό μας καταλαμβάνεται μια παρόμοια γενετική πλημμυρίδα και καταναγκαστικά μας οδηγεί στην κατάχρηση μειώνοντας ανεπαίσθητα το κατώφλι απόκρισης στην ευχαρίστηση.


Αν δεν έχετε κατανοήσει αυτό το κρυφό μηχανισμό του εγκεφάλου οποίο σας προτρέπει να πατήσετε το γκάζι ακόμα κι όταν έχετε ήδη αρκετό είναι δύσκολο να συνδέσει κανείς μια ακόρεστη libido με ένα λιγότερο δεκτικό εγκέφαλο. Στο κάτω, κάτω φαίνεται σαν η  libido  να γίνεται ισχυρότερη ενώ στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι πως ένα νευροβιολογικά προκαλούμενο ανικανοποίητο βαθιά μέσα στο μυαλό μας, μας ωθεί να αναζητούμε συνεχώς περισσότερα  ερεθίσματα.

Ενδείξεις πως ο θερμοστάτης της σεξουαλικότητά σας έχει αναπροσαρμοστεί είναι: αισθάνεσαι συνεχώς ανήσυχος και δυσαρεστημένος θέλετε πιο βιτσιόζικο σεξ με τη σύντροφό σας. Βρίσκεται το ταίρι σας να είναι λιγότερο ελκυστικό η συναρπαστικό από το Ιντερνέτ. Χρειάζεστε όλο και πιο ακραίο υλικό κλπ. Οι ειδικοί αποκαλούν αυτό το φαινόμενο ανοχή. Δείχνει μια διαδικασία εθισμού σε εξέλιξη μέσα στο μυαλό σας.

Άρχισα να μιλάω ξανά με την πρώην  σύζυγο μου. Της εξήγησα πως δεν απομακρύνθηκα επειδή την έβρισκα λιγότερο σεξουαλικά ενδιαφέρουσα αλλά επειδή παρακολουθούσα τόσο πολύ  πορνογραφία στο διαδίκτυο που για να με ικανοποιήσει θα έπρεπε να βαδίζει συνεχώς με δώδεκαπόντα τακούνια, να πιπιλίζει ένα άλογο παρέα με έναν transsexual προκειμένου να μπορώ να συμμετέχω πλήρως στη ερωτική πράξη.



Πως η πορνογραφία παρεμβαίνει στο φυσιολογικό ένστικτο της μονογαμίας.

Αν ο σχηματισμός του ζευγαριού ωφελεί τόσο πολύ εμάς και τους απογόνους μας τότε γιατί είμαστε τόσο ευάλωτοι στο να προσκολλόμαστε στις δόσεις της ντοπαμίνης εξαιτίας των cyber “mates του διαδικτύου;
Κατά έναν παράδοξο τρόπο αυτό  συμβαίνει εν μέρει επειδή κατέχουμε εκείνους τους εγκεφαλικούς μηχανισμούς που μας επιτρέπουν να ερωτευόμαστε. Αυτή η ικανότητα να σχηματίζουμε ζευγάρι βασίζεται εντελώς σε εκρήξεις ντοπαμίνης που αναζωογονούν το κύκλωμα της ερωτικής αγάπης. Στο ενενήντα επτά τοις εκατό των θηλαστικών που είναι πολυγαμικά αυτά τα εγκεφαλικά κυκλώματα για δεσμούς διάρκειας απουσιάζουν εντελώς.

Όταν οι επιστήμονες συνέκρινα τον κοινωνικά μονογαμικό αρουραίο με τον πολυγαμικό ξάδελφο του το ορεινό είδος ανακάλυψαν δύο αξιοπερίεργα τινά:

Τα είδη εκείνα που σχηματίζουν δεσμούς και ερωτεύονται είναι πιο επιρρεπή στους εθισμούς.  Λαμβάνουν μεγαλύτερες ποσότητες ντοπαμίνης από εθιστικές ουσίες Αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος για τον οποίο πολλοί από μας  εύκολα δελεάζονται από ουσίες και δραστηριότητες που  παράγουν ντοπαμίνη όπως είναι η πορνογραφία του διαδικτύου και η χαρτοπαιξία.
  
Ακόμη πιο αποκαλυπτικό είναι αυτό που συνέβη όταν οι επιστήμονες με τεχνητό τρόπο  πλημμύρισαν τον εγκέφαλο εκείνων των ειδών που παράγουν δεσμούς, με χημικά ερεθίσματα. Αυτά τα φυσιολογικά μονογαμικά ζώα έπαψαν πλέον να σχηματίζουν δεσμούς προτίμησης με έναν ερωτικό σύντροφο. Τα τεχνητά ερεθίσματα κατέλαβαν το μηχανισμό δημιουργία ζεύγους που εξαρτάται από την ντοπαμίνη καθιστώντας τα  όπως τα άλλα πολυγαμικά θηλαστικά.

 Έχοντας έναν εγκέφαλο ευαίσθητο την εξάρτηση του έρωτά, μας καθιστά ταυτόχρονα ευάλωτους και στον σχηματισμό δεσμού. Μπορούμε κατά κάποιο τρόπο να γαντζωνόμαστε στη σύντροφό μας με την προϋπόθεση ότι δεν θα βρεθεί μπροστά μας κάποιος επιστήμονας να μας ναρκώσει) η σε ιδανικές συνθήκες συνεχίζουμε να προσκολλόμαστε στον έναν συντρόφου μας όπως είμαστε προγραμματισμένοι να κάνουμε εξελικτικά και αν δεν υπάρχουν πολλοί άλλοι  πειρασμοί. Φυσικά αν ένας πειρασμός πέσει στην αγκαλιά μας τα γονίδιά μας μπορεί να σπάσουν το μαστίγιό της ντοπαμίνης. Είναι προφανές ωστόσο ότι η ίδια ευαισθησία  που μας προτρέπει να ερωτευτούμε γίνεται μια ευπάθεια όταν κορεστεί με σεξουαλική καλούδια σχετιζόμενα με ερεθίσματα διαφορετικά από εκείνα του συντρόφου μας. Μπορεί να καταστήσει μια ερωτικό σύντροφο ανούσιο, χωρίς ενδιαφέρον και να παρακάμψει τους φυσιολογικούς μηχανισμούς κορεσμού.

Μακριά από ένα απλό " τρίψιμο , " εμείς που έχουμε χρόνια εθιστεί στην αυτοϊκανοποίηση  γενικά συμμετάσχουμε σε μια πρακτική που ονομάζουμε " μπορντούρα " : φέρνουμε τους εαυτούς μας στο χείλος του οργασμού κατ 'επανάληψη , χωρίς εκσπερμάτωση . [χάρη στο πορνό , ] μπορούμε να διατηρήσουμε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα σεξουαλικής διέγερσης στην κυριολεξία για ώρες .

    Πολλοί από μας  έχουμε πάει τόσο μακριά ώστε να εγκαταλείψουμε τελείως το πραγματικό σεξ , ακόμη και όταν η εταίρος  παραμένει διαθέσιμη και πρόθυμη . Έχουμε , επίσης, επινόησε τον όρο "  ανικανότητα συνουσίας" για το κοινό φαινόμενο να είμαστε σε θέση να διεγείρουμε τον εαυτό μας με τη χρήση πορνό στο Διαδίκτυο , αλλά όχι με μια σύντροφο .

Μήπως αυτό σημαίνει πως ο καθένας που βλέπει πορνό θα εγκαταλείψει το γάμο του; Φυσικά και όχι . Ωστόσο, υποστήριξη στην υπόθεση ότι η  υπερφυσική διέγερση ακόμη και σε λιγότερο διεγερτικές εκδόσεις από ότι το πορνό στο Internet παρέχει - παρεμβαίνει με την  ανθρώπινη ικανότητα σχηματισμού συναισθηματικού δεσμού με την σύντροφό μας, έχει ήδη δείξει η έρευνα .

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2007 , η απλή έκθεση σε εικόνες  σέξι θηλυκών προκαλεί σε έναν άνδρα την τάση να υποτιμήσει την πραγματική  στην ζωή ερωτική σύντροφό του . Αρχίζει να την  αξιολογεί χαμηλότερα όχι μόνο στην ελκυστικότητα , αλλά και στη ζεστασιά και στη νοημοσύνη . Επίσης , μετά την κατανάλωση πορνογραφίας , τα άτομα σε μια μελέτη του 2006 ανέφεραν λιγότερη ικανοποίηση με την σύντροφό τους - συμπεριλαμβανομένης της αγάπης , της εμφάνισης της συντρόφου , της σεξουαλικής περιέργειας , και της απόδοσης . Επιπλέον , άρχισαν να αποδίδουν αυξημένη σημασία στο σεξ χωρίς συναισθηματική εμπλοκή (promiscuous sex) .

Προφανώς , αν θέλετε να μείνετε παντρεμένοι με εύλογο βαθμό ικανοποίησης ή θέλετε να παντρευτείτε και να παραμένετε ικανοποιημένοι με τον γάμο σας , θα κάνει το έργο σας πιο εύκολο η επιλογή να μην προκαλέσετε μετατοπίσεις  στην αντίληψη σας που προκαλούν τη σύντροφό σας να μοιάζει με Hamburger...

Λοιπόν, τι σημαίνει αυτό για το ευχαριστημένο ζευγάρι; Εκτός από το να έχουν μόνο το βάρος της διατήρησης ένα νοικοκυριού , κερδίζει σε οφέλη για την υγεία. Για παράδειγμα , η έρευνα δείχνει ότι η επαφή έχει πιο ευεργετικά αποτελέσματα στο σώμα από ότι η αυτοϊκανοποίηση . Απελευθερώνει νευροδιαβιβαστές που μειώνουν το στρες καλύτερα, και τα οφέλη παραμένουν για μέρες μετά την σεξουαλική συνεύρεση . Επίσης , καθημερινά  άγγιγμα μεταξύ του ζευγαριού ,μειώνει την αρτηριακή πίεση .Το ιντερνέτ δεν μπορεί να το κάνει αυτό!



    Σε μακροπρόθεσμη βάση , η φαντασίωση με βάση την πορνογραφία δημιουργεί άγχος . Λαχταρά το ανέφικτο και είναι απλά κούφια και ανικανοποίητη .

Αντίθετα , η χαλαρή οικειότητα με έμφαση στην στοργική επαφή όχι μόνο ηρεμεί , αλλά και ενισχύει αυτόματα τον συναισθηματικό δεσμό του ζευγαριού .

    Κατά τα μεσαία χρόνια του γάμου μου , σταμάτησα να ψιθυρίζω λόγια αγάπης στην σύζυγό μου . Αντ 'αυτού υπήρχε άφθονο youporn να προσκυνήσω , η ευγένεια της βιομηχανίας πορνό . Πάντα όμορφοι  πάντα κα@λωμένοι, πάντα νέοι . Πάντα σε θέση να δώσουν έναν οργασμό . Και ποτέ έναν να είναι αρκετός.

Πρόσφατα αποσυνδέθηκα εντελώς από το πορνό , και έχω επιστρέψει στη σύζυγό μου να της αποδώσω την θέση που της αξίζει . Ο γάμος μας έχει βγει από μια μακρά περίοδο στασιμότητας αναζωογονημένος. Είμαστε πιο κοντά από ό, τι έχουμε υπάρξει εδώ και χρόνια , στο κρεβάτι και τη διάρκεια της ημέρας . Απολαμβάνω πραγματικά τον μακρό , αργόσυρτο έρωτα , που δεν προσανατολίζεται κάπου και που ποτέ δεν τελειώνει , κάνουμε απλά ένα διάλειμμα και  αρχίζουμε και πάλι την επόμενη μέρα . Αισθάνομαι καλύτερα , και η λίμπιντό μου φαίνεται να είναι περισσότερο  σήμερα  συνεχώς παρούσα.


Πώς μπορώ να φέρω πίσω την μαγεία που έχασα;

Μπορείτε να συνδέσετε ξανά τη σεξουαλική διέγερση με την σύντροφό σας . Σταματήστε να κορυφώνεται στα ερεθίσματα που παράγουν περισσότερη ντοπαμίνη σε  σας απ ότι σε αυτήν . Θυμηθείτε , ένας πρωτόγονος μηχανισμός στον εγκέφαλό του άνδρα μας καλεί πάντα να επικεντρωνόμαστε στην επιλογή που απελευθερώνει την πιο πολύ ντοπαμίνη . Δεν μας νοιάζει τι διευκολύνει καλύτερα το άγχος μας , τι προστατεύει την υγεία μας, ή τι διατηρεί τη σχέση μας . Όταν ένα  βίρτσουαλ μωρό μας γνέφει , ο εγκέφαλός σας υποθέτει ότι βρισκόμαστε σε αποστολή διασποράς γονιδίων - μια κορυφαία προτεραιότητα (σε βιολογικό επίπεδο) .

Η ακραία διέγερση μπορεί να αμαυρώσει την εκτίμησή στην σύντροφό μας αλληλεπιδρώντας με το κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου μας . Είναι στο χέρι μας τώρα : απλή κατανόηση  του αταβιστικού προγραμματισμού μας είναι το εύκολο μέρος .

    Από τότε που σταμάτησα την αυτοϊκανοποίηση με βάση το  πορνό μια-δυο εβδομάδες πριν , τα πράγματα άλλαξαν . Όταν βλέπω μια γυναίκα με μακριά μαλλιά καλλίγραμμα πόδια σε μια ωραία φούστα ή φόρεμα , αισθάνομαι αυτή την ενέργεια της έλξης μέσα μου όπως ήμουν έφηβος . Παλιότερα χρειαζόμουν μια ισχυρότερη δόση πορνογραφικής φαντασίας από το Internet για να αισθανθώ οποιοδήποτε είδος  διέγερσης .

Μερικές εβδομάδες αποχής από το ιντερνετικό πορνό είναι αρκετές για να το αισθανθείτε αυτό ακόμη και με την σύζυγό σας  .

http://goodmenproject.com/health/how-porn-can-ruin-your-sex-life-and-your-marriage/


Blog Archive