Διαμόρφωση HTML/JavaScript

Saturday, October 16, 2010

Mάθε να Ξεχωρίζεις


Mάθε να Ξεχωρίζεις


Μάθε να Ξεχωρίζεις

Ενα από τα πράγματα Που είναι πολύ σημαντικό στη  επανάκαμψη είναι να μην εξιδανικεύουμε τους ανθρώπους. Κάθε φορά που τοποθετούμε κάποιον στο βάθρο και ενδυναμώνουμε την πεποίθησή πως είναι πολύ καλύτερος από μας θέτουμε τον εαυτό μας  στο να γίνει θύμα. Γιατί θα μας απογοητεύσει, όλοι είναι άνθρωποι. Ο καθένας μας έχει πληγωθεί, που σημαίνει πως η καλύτερη των σκέψεων ενός ειδικού ο πολυγραφότερος των συγγραφέων ο πρωτεργάτης στον οποίο χρωστάμε χάρη που χάραξε τον δρόμο είναι άνθρωποι επίσης. Δεν χρειάζεται κανείς να είναι τελειος για να αποτελέσει ένα κανάλι επικοινωνίας. Ένα από τα πιο εύπώλητα  βιβλία   ένα βιβλίο που εισήγαγε εκατομμύρια ανθρώπους να δουν τη ζωή μέσα από μια διαφορετική προοπτική γράφτηκε από έναν πρώην αλκοολικό. Μερικοί από τους μεγαλύτερους πνευματικούς δασκάλους έχουν το αξιοσημείωτο δώρο να επικοινωνούν την αλήθεια. Αλλά έχουν συνήθως πρόβλημα να εφαρμόζουν την αλήθεια στη σχέση με τον εαυτό τους Και επίσης έχουν τη δύναμη να είναι ταλαντούχοι στο να επιστρέφουν πίσω οποιαδήποτε κριτική στο πρόσωπο που προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί τους .Οποιοσδήποτε βρίσκεται σε κατάσταση άρνησης για κάτι που θα μπορούσε να εκληφθεί ως προτεραιότητα απειλητική απέναντι στη ζωή όπως ένας αλκοολικός που αισθάνεται δικαιωμένος μας συνεχίζει να πίνει ή ένας ειδικός η αυτοπεποίθησή του οποίου βασίζεται στο να αισθάνεται καλύτερος από τους άλλους    μπορεί να γίνει ξεφτέρι στο να υπερασπίζεται τον εαυτό του Θα χρησιμοποιησει οποιαδήποτε γλώσσα και γνώση της δυναμικής των αλληλεπιδράσεων προκειμένου να χειριστεί Ανθρώπους και πράγματα.

Όλοι μας χρειαζόμαστε βοήθεια στο να ξαναθυμηθούμε την αλήθεια. Όλοι μας χρειαζόμαστε βοήθεια μερικές φορές να δούμε τον εαυτό μας καθαρότερα. Όλοι μας χρειαζόμαστε καλούς ανθρώπους στη ζωή μας που θα μας βοηθήσουν να γιατρευτούμε, ανθρώπους που θα μοιραστούν μαζί μας την κατανοηση την γνώση τα εργαλεία και τις τεχνικές που θα μας βοηθήσουν στο μονοπάτι μας. Κανείς απ αυτούς τους ανθρώπους δεν πρόκειται να είναι τελειος όλοι μας βρισκόμαστε σε μία διεργασία. Κανείς δεν είναι απολύτως θεραπευμένος η πεφωτισμένος.Το να τοποθετούμε κάποιον στο βάθρο είναι  συνεξαρτητι κό και ένας φραγμός στην οικειότητα. Οποιοσδήποτε ειδικός που χωνεύει το ευκολοχώνευτο πως είναι πάνω σε ένα βάθρο είναι  συνεξαρτητικός.


Τώρα,  όλοι μας χρειαζόμαστε βοήθεια στην πορεία. Όλοι μας χρειαζόμαστε καθοδήγηση και υποστήριξη.Και είναι ζωτικό κομμάτι της διεργασίας θεραπείας να μάθουμε να ζητάμε βοήθεια. Είναι επίσης ζωτικό κομμάτι της διεργασίας να μάθουμε να ξεχωρίζουμε. Να μάθουμε να ζητάμε βοήθεια και καθοδηγήση από ανθρώπους που εμπιστευόμαστε, ανθρώπους που δεν θα μας προδώσουν εγκαταλείψουν ντροπιάσουν και προσβάλλουν.Αυτό σημαίνει φίλους που δεν θα μας προσβάλλουν και δεν θα μας προδώσουν. Αυτό σημαίνει συμβούλους και θεραπευτές που δεν θα μας κρίνουν και θα μας ντροπιάσουν και δεν θα προβάλλουν τα δικά τους ζητήματα πάνω μας

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σου πει ποιός είναι ο δρόμος σου, να κρίνει την διεργασία σου.   Οποιοσδήποτε διδάσκει πως υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος θεραπείας είναι παγιδευμένος στη σκέψη του μαύρου και του άσπρου. Τον πολωμένο τρόπο σκέψης της νόσου της συνεξάρτησης. Οποιοσδήποτε περνά το μήνυμα πως υπάρχει ένας προορισμός που πρέπει να προσεγγίσουμε ενδυναμώνει την έννοια της αγάπης υπό όρων. Οποιοσδήποτε περνά ντροπιαστικά μηνύματα προβάλει τα δικά του αθαράπευτα τράυματα προς τα έξω.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της νόσου της συνεξάρτησης Είναι η διανοητική  πόλωση η σκέψη του μαύρου και του άσπρου. Ακαμπτα άκρα-Καλό η κακό σωστό η λάθος αγαπώ κάτι η αφήνω κάτι ένα ή  δέκα.      Η συνεξάρτηση δεν επιτρέπει οποιαδήποτε γκρι περιοχή μόνο τα άκρα του μαύρου και του άσπρου. Η ζωή δεν είναι μαύρο και άσπρο η ζωή περιλαμβάνει την αλληλεπίδραση του μαύρο και του άσπρου. Με άλλα λόγια η γκρί περιοχή είναι όπου η ζωή λαμβάνει χώρα. Ένα μεγάλο μέρος της θεραπείας είναι να μάθουμε τους αριθμούς από τους δύο έως το εννέα. Να  αναγνωρίσουμε πως η ζωή δεν είναι μαύρο και άσπρο.


Η ζωή δεν είναι κάποιο τεστ που αν αποτύχουμε θα τιμωρηθούμε. Δεν είμαστε ανθρώπινα πλάσματα που τιμωρούμαστε από έναν εκδικητικό Θεό. Δεν είμαστε παγιδευμένοι σε κάποιου είδους τραγικού μέρος που πρέπει να κερδίσουμε την έξοδό μας από αυτο πρατώντας τα σωστά πράγματα.

Είμαστε πνευματικά  όντα που βιώνουμε μιαν ανθρώπινη εμπειρία, είμαστε εδώ για να μάθουμε είμαστε εδώ να βιώσουμε αυτή την διεργασία που λέγεται ζωή.Είμαστε εδώ για να αισθανθούμε τα συναισθήματά μας!

Όλοι μας και ο καθένας από μας έχει ένα εσωτερικό κανάλι επικοινωνίας με την αλήθεια ένα εσωτερικό κανάλι με το δημιουργό μας Όμως αυτό το εσωτερικο κανάλι είναι μπλοκαρισμένο από την καταπιεσμένη συναισθηματική ενέργεια   Διαστρεβλωμένες αντιλήψεις και ψευδείς πεποιθήσεις για το τι είναι ζωή .

Μπορούμε διανοητικά να αποβάλλουμε τις συνήθεις πεποιθήσεις, μπορούμε διανοητικά να θυμηθούμε και να αγκαλιάσουμε την αλήθεια  της ενότητας του φωτός και της αγάπηςΑλλά δεν θα μπορέσουμε να ενσωματώσουμε την πνευματική αλήθεια στην καθημερινή μας εμπειρία με έναν τρόπο που να μας επιτρέπει ουσιαστικά να αλλάξουμε  τα πρότυπα των δυσλειτουργικών συμπεριφορών που οφείλαμε να υιοθετήσουμε για να επιβιώσουμε.Μέχρι να διαπραγματευτούμε με τα συναισθηματικά μας τραύματα. Μέχρι να διαπραγματευτούμε με τον ασυνείδητο  συναισθηματικό προγραμματισμό της παιδικής μας ηλικίας.

Δεν μπορούμε να μάθουμε να αγαπάμε χωρίς να αναγνωρίσουμε του θυμό μας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να βιώσει την αληθινή οικειότητα με μας τους ίδιους και με οποιοδήποτε άλλο χωρίς να κατέχουμε τη θλίψη μας. Δεν μπορούμε ξεκάθαρα να επανασυνδεθούμε με το φως παρά μόνο η αν είμαστε αποφασισμένοι να αναγνωρίσουμε και να αποδεχθούμε την εμπειρία

No comments:

Blog Archive