Διαμόρφωση HTML/JavaScript

Sunday, August 15, 2010

10 χρυσοί κανόνες(όταν ένας απο τους δύο αλλάζει)


10 χρυσοί κανόνες(όταν ένας απο τους δύο αλλάζει)



Όταν ένα άτομο παύει να αποτελεί πρόβλημα, το λόγο για τη δυστυχία ολονών τότε ο καθένας πρέπει να επαναρυθμιστεί. Δυστυχώς αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι πως ο υπεύθυνος ο μη εθισμένος άρχιζει να ελπίζει πως τελικά αυτός η αυτή θα καλύψει τις ανάγκες του, θα πάρει τελικά την ανταμοιβή που περίμενε τόσο πολύ. Οι προσδοκίες του όμως ματαιώνονται. Το ατόμο που βρίσκεται σε επανάκαμψη μπορεί μετά βίας ακόμη να ντυθεί το πρωί έγκαιρα. Πολύ περισσότερο να καλύψει τις ανάγκες κάποιου άλλου. Ο επί πολύ χρόνο θαμένος θυμός από το άτομο που υπέφερε αλλά και η σύγχυση από αυτόν που ανακάμπτει μετατρέπονται σε φλεγόμενη διένεξη και συχνά χωρισμό. Υπάρχει ωστόσο ελπίδα, ακολουθούν δέκα κανόνες να ζής μαζί με κάποιον που βρίσκεται σε επανάκαμψη. Δεν είναι πανάκεια αλλά μπορούν να βοηθήσουν και τους δύο σας να δείτε αν έχετε μια βιώσιμη σχέση Και να σας αποτρέψουν να σκοτώσετε ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια αυτής της διεργασίας ανακαλύψης του εαυτού σας.
ΚΑΝΟΝΑΣ 1
Δεν μπορείς να αλλάξεις κανέναν άλλο
Πάψε να σκέφτεσαι πως αν αυτός η αυτή έπαυε να κάνει αυτό η εκείνο τότε θα είσασταν ευτυχισμένοι. Δεν είναι αλήθεια, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα να ελέγξεις ένα άλλο άτομο με τον τρόπο που εσύ σκέφτεσαι πως θα μπορούσατε να είσασταν ευτυχισμένοι! Απλά ξέχασε το. Μην κατηγορείς
ΚΑΝΟΝΑΣ 2
μπορείς να αλλάξεις τη συμπεριφορά σου
Τα αισθήματά σου, οι αντιδράσεις σου,οι σκέψεις σου δεν είναι όλα κάτω από έλεγχο, αλλά η συμπεριφορά σου είναι. Η συμπεριφορά σου δείχνει ότι είσαι στα αλήθεια υπεύθυνος. Αλλαξε τον εαυτό σου
ΚΑΝΟΝΑΣ 3
Αλλάζοντας τη συμπεριφορά σου με την πάροδο του χρόνου μπορεί να οδηγήσει στο να αλλάξεις της στάση σου
Είναι περίεργο πως αυτό συμβαίνει αλλά μερικά πράγματα που σκέφτεσουνα δεν στέκονται πλέον. Φαίνεται πως χάνουν τη σημασία τους αν πάψεις να τα τροφοδοτείς με τις πράξεις σου. Μην χάνεις λοιπόν την ελπίδα σου
ΚΑΝΟΝΑΣ 4
Και οι δύο πρέπει να πηγαίνετε σε θεραπεία
Δεν είσαι υπεύθυνος για τον εθισμό κανενός άλλου αλλά αν θέλεις αυτή η σχέση να έχει οποιαδήποτε πιθανότητα πρέπει να πάρει συγκεκριμένη υποστήριξη αυτό μπορεί να είναι θεραπεία ζευγαριών ή ομάδες υποστήριξης. Και οι δυό σας θέλετε να μάθετε καινούργιους τρόπους να επικοινωνείτε, να διαμάχεστε και να λύνετε τα προβλήματα μαζί. Και αυτό σημαίνει πως δεν μπορείς να το κάνεις από μόνος σου. Λάβε Βοήθεια.
ΚΑΝΟΝΑΣ 5
Η παιδική σου ηλικία δεν ήταν και τόσο ρόδινη όσο είχες συνηθήσει να πιστεύεις.
Ο καθένας από μας έχει μάθει κάποιους δυσλειτουργικούς τρόπους να σχετίζεται από τους γονείς του. Αυτές οι παλιές πεποιθήσεις είναι ενσωματωμένες και πολύ δύσκολο να αλλάξουν. Να γιατί χρειάζεσαι επανατροφοδότηση από ανθρώπους κατάλληλους έξω από το σύντροφό σου ή την οικογένεια σου. Πολυ συχνά αντΙδράς ακριβώς με τον τρόπο που η μητέρα σου κι ο πατέρας σου σου δίδαξαν να αντιδράς. Μάθε την αλήθεια.
ΚΑΝΟΝΑΣ 6
Χρειάζεται να μάθεις πως να υπερασπίζεσαι την αλήθεια σου με ένα τρόπο που δεν θα μειώνει, δεν θα εξευτελίζει και δεν θα επιτίθεται το άλλο άτομο.
Μπορείς να το κάνεις αυτό με το να κατέχεις όλες τις σκέψεις σου, τα αισθήματα και τις αντιδράσεις σου ως δικά σού, όχι σαν κάτι που προκλήθηκε από κάτι έξω απο σένα μην κάνεις τους άλλους να ντρέπονται!
ΚΑΝΟΝΑΣ 7
Μέτρα μέχρι τα είκοσι πριν εκραγείς
Μετά πριν ξεκινήσεις να πυροβολείς ρώτα τον εαυτό σου αν πρέπει να μην πηγαίνεις παραπέρα με αυτό το ζήτημα αν πρώτα δεν μιλήσεις με κάποιο τρίτο άτομο. Μην καταστρέψεις τον πλανήτη του συντρόφου σου. Κανε πίσω!
ΚΑΝΟΝΑΣ 8
Προσπαθησε να χρησιμοποιείς τη φράση: ερμηνεύω αυτό που λές ως... παρά το χιλιοειπωμένο : με κανείς να αισθάνομαι....
Έτσι αντί να λες με εξαγριώνεις, με βγάζεις από τα ρούχα μου όταν χτυπάς την πόρτα, μπορείς να λες εξαγριώνομαι τόσο πολύ όταν χτυπάς την πόρτα, επειδή ερμηνεύω αυτή την κίνηση ως επιθετική ενέργεια απέναντί μου. Ο σύντροφος σου μπορεί να αποκριθεί πως ναι αλήθεια ήμουν εξαγριωμένος μαζί σου η μπορεί να πει φύσηξε ο αέρας και η πόρτα έκλεισε μόνη της!
ΚΑΝΟΝΑΣ 9
Έχεις πολύ δυνατά συναισθήματα σε δύο περιστάσεις: ή είσαι στ αλήθεια Αντικείμενο κακοποίησης ή προβάλεις μία κακοποίηση του παρελθόντος στο πρόσωπο του ανθρώπου με τον οποίο είσαι.
Αυτό ονομάζεται προβολή(projection) και είναι η κύρια αιτία διαζυγίου. Αν βρίσκεσαι σε πραγματικό κίνδυνο είτε τρέχεις μακριά η το λιγότερο ζητάς μια επαγγελματική βοήθεια. Αλλά αν δεν βρίσκεσαι σε πραγματικό κίνδυνο όμως συνεχίζεις να αισθάνεσαι στην τσίτα στο παραμικρό που ο άλλος κάνει σκέψου την πιθανότητα πως προβάλεις το πρόσωπο του γονιού ή ένα παλιό σύντροφό στο τωρινό σου σύντροφο. Απλά να συνυπολογίσεις την ιδέα πως ίσως να μην είναι όλα δικά του λάθη. Μιλά για αυτό το θέμα με κάποιο μη άμεσα εμπλεκόμενο πρόσωπο. Ελεγξέ το.
ΚΑΝΟΝΑΣ 10
Φρόντιζε το σώμα σου.
Κάνε υγιεινή διατροφή, εξασκήσου με μέτρο, κανε συχνά μπάνιο, να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου αυτή είναι μια φοβερά στρεσογόνα περίοδος και για τους δυό σας απλά προσπάθησε να είσαι ένας αγαπητικός γονιός για τον εαυτό σου, να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου
Description: http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs274.snc4/40023_423574967644_758572644_4776692_961461_n.jpg


No comments:

Blog Archive