Διαμόρφωση HTML/JavaScript

Saturday, August 28, 2010

Τι είναι η συνεξάρτηση


O Στόχος Ειναι να Μάθεις να Αγαπάς τον Εαυτό σου,Αλλά Κανείς δεν θα σου πεί στ Αλήθεια πως...





O Στόχος Ειναι να Μάθεις να Αγαπάς τον Εαυτό σου,Αλλά Κανείς δεν θα σου πεί στ Αλήθεια πως...

 Ο χορός  της συνεξάρτησης Είναι ένας χορός μη λειτουργικών σχέσεων. Σχέσεων που δεν λειτουργούν να καλύψουν τις ανάγκες μας. Αυτό δεν σημαίνει απλώς ερωτικές σχέσεις ή οικογενειακές ή ακόμη  ανθρώπινες σχέσεις γενικά. Το γεγονός πως η δυσλειτουργία  υπάρχει στις ερωτικές οικογενειακές και ανθρώπινες μας σχέσεις είναι ένα σύμπτωμα της δυσλειτουργίας που υπάρχει στη σχέση με τη ζωή μας-Με το να είμαστε άνθρωποι. Είναι ένα σύμπτωμα της δυσλειτουργίας που υπάρχει με τη σχέση με τον εαυτό μας ως ανθρώπινο ον

Δεν έχει σημασία πόσο πολύ πνευματική αλήθεια, πόσο πολλές μυστικιστικές εμπειρίες ενότητας, πόσο συντονισμένος με την αγάπη μπορείς να  αισθανθείς ορισμένες στιγμές.  Αν δεν μπορείς αυτό να το ενσωματώσεις στη ζωή σου με ένα τρόπο που να αλλάζει τη συναισθηματική σου εμπειρία της ζωής από στιγμή σε στιγμή μέρα με την ημέρα. Μπορείς να πηγαίνεις για θεραπεία για πολλά χρόνια, να διαβάσεις όλα τα βιβλία αυτοβοήθειας να πηγαίνεις σε σεμινάρια και διαλέξεις, να συλλέξεις εγκυκλοπαιδική γνώση του τι υγιή συμπεριφορά σημαίνει και ακόμη να αντιδράς στα παλιά τραύματα στις σχέσεις που σημαίνουν τα περισσότερα για σένα. Το συστατικό που λείπει για τόσους πολλούς ανθρώπους που  το αναζητούν για πάρα πολλά χρόνια είναι πως να ενσωματώσουν ότι γνωρίζουν σε  ότι αισθάνονται για τη ζωή! Αυτό είναι που διδάσκω στούς ανθρώπους γιατί είναι αυτό που έχω ξοδέψει πάρα πολλά χρόνια μαθαίνοντας. Το κεντρικό σημείο που τονίζω είναι πως η κατανοησή μας   της συνεξάρτησης  έχει εξελιχθεί στο να συνειδητοποιήσουμε πως δεν είναι απλώς μερικές δυσλειτουργικές οικογένειες, τα πρότυπα της παιδικής μας ηλικίας ήταν δυσλειτουργικά. Οι παραδοσιακές μας πολιτισμικές πεποιθήσεις του τι σημαίνει να είσαι άντρας του τι σημαίνει να είσαι γυναίκα είναι βαθύτατα διαστρεβλωμένες, σχεδόν κωμικά στερεότυπα του τι στ αλήθεια αρρενωπότητα και θηλυκότητα σημαίνει. Για να μπορέσουμε να αρχίσουμε να υπάρχουμε στο παρόν με έναν υγιή κατάλληλο με την ηλικία μας τρόπο είναι απαραίτητο να θεραπεύσουμε το εσωτερικό μας παιδί. Το εσωτερικό παιδί που πρέπει να θεραπεύσουμε είναι στη πραγματικότητα τα εσωτερικά μας παιδιά που κυβερνούν τις ζωές μας, επειδή  ασυνείδητα αντιδρούμε στη ζωή από τα συναισθηματικά  τραύματα και διαθέσεις, τις παλιές κασέτες της παιδικής μας ηλικίας. Η προσέγγιση που ανακάλυψα στην προσωπική μου θεραπεία και η εξέλιξη στην εργασία μου με άλλους είναι το συστατικό που λείπει. Ένας Τύπος ενσωμάτωσης που οι άνθρωποι που βρίσκονται σε επανάκαμψη, σε θεραπεία αναζητούσαν για χρόνια. Κατεχουμε αρκετά τη διανοητική γνώση του τι συνιστά υγιής συμπεριφορά καθώς και πολλαπλές εμπειρίες πνευματικότητας, ωστόσο μέχρι να μπορέσουμε να ενσωματώσουμε τη γνώση μας στη συναισθηματική σχέση με τον εαυτό μας και τη ζωή δεν θα είναι δυνατόν να αλλάξουμε πραγματικά τα πρότυπα συμπεριφοράς μας. Ειδικότερα και κυρίως τα πρότυπα συμπεριφοράς των σχέσεων οικιότητας. Υπάρχουν πολλοί δάσκαλοι πολλά βιβλία αυτές τις μέρες που θα σου πουν πως ο στόχος είναι να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου αλλά κανείς δεν θα σου πει στ αλήθεια πως θα το καταφέρεις. Η συνεξάρτηση διαπραγματεύεται με τα βασικά ζητήματα του ανθρώπινου διλλήματος. Η συνεξάρτηση αναπτύχθηκε μέσα από την αιτία από την οποία πηγάζουν όλα τα συμπτώματα. Αυτή η αιτία είναι Spiritual dis-ease.  Να μην αισθάνεσαι καλά με τον ίδιο σου τον εαυτό !

Δεν είμαστε αμαρτωλά ντροπιαστικά ανθρώπινα όντα που πρέπει κατά κάποιο τρόπο να κερδίσουμε την σωτηρία μας. Είμαστε πνευματικά όντα που βιώνουν ανθρώπινη εμπειρία.


Η συνεξάρτηση


Είναι το να έχεις μια δυσλειτουργική σχέση με τον ίδιο σου τον εαυτό. Με το σώμα μας το νου μας τα αισθήματά μας και την διάθεσή μας.  Με το φύλο μας και τη σεξουαλικότητα μας. Με το να είμαστε άνθρωποι. Επειδή έχουμε δυσλειτουργική  σχέση εσωτερικά έχουμε δυσλειτουργικές σχέσεις επίσης εξωτερικά.

Η συνεξάρτηση είναι ένα συναισθηματικό και συμπεριφορικό αμυντικό σύστημα που το έγώ  μας υιοθετησε  στην πρώιμη παιδική ηλικία για να το βοηθήσει να επιβιώσει. Μεγαλώσαμε σε περιβάλλοντα βασισμένα στην ντροπή. Συναισθηματικά ανέντιμα, πνευματικά εχθρικά, από γονείς που υπήρξαν  πληγωμένοι στη δική τους παιδική ηλικία, από ένα πατριαρχικό, βασισμένο στην ντροπή πολιτισμό που μεταχειρίζεται τα παιδιά και τις γυναίκες ως ιδιοκτησία. Μορφοποιήσαμε τη βασική μας σχέση με  τον εαυτό στην πρώιμη παιδική μας ηλικία και χτίσαμε τη σχέση μας με τον εαυτό με τη ζωή και τους άλλους ανθρώπους βασισμένοι πάνω σε αυτά τα θεμέλια. Καθώς ήμασταν προγραμματισμένοι να αισθανόμαστε ντροπή που είμαστε  ατελείς ανθρώπινα όντα και καθώς εκπαιδευτήκαμε να είμαστε συναισθηματικά ανέντιμοι Ήμασταν καταδικασμένοι να ζήσουμε τη ζωή αντιδρώντας από το συναισθηματικό βαθύ τραύμα και τον δυσλειτουργικό γνωστικό προγραμματισμό της παιδικής μας ηλικίας. Επειδή αισθανόμαστε ντροπή που είμαστε άνθρωποι έχουμε μια σχέση με τη ζωή που δεν λειτουργεί στο να μας φέρει  χαρά και εσωτερική ειρήνη.
Δεν έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τους άλλους έχουμε ωστόσο τη δύναμη να αλλάξουμε τη σχέση μας με τον εαυτό μας γιατρεύοντας την  συνεξάρτηση,  τις τραυματισμένες ψυχές μας. Μπορούμε να προσεγγίσουμε την ικανότητα να αποδεχτούμε να αφουγκραστούμε να  συγχωρήσουμε να έχουμε κατανόηση  και να θέσουμε όρια με όλα τα κομμάτια του εαυτού μας. Μαθαίνοντας να αγαπάμε τον εαυτό μας θα μας επιτρέψει να αποκτήσουμε την ικανότητα να αγαπάμε τους άλλους με εναργή τρόπο.    
Αλλάζοντας τη σχέση μας με τη ζωή μπορεί να μετασχηματισουμε τη ζωή σε μια συναρπαστική περιπέτεια! Είναι αναγκαίο να κατέχουμε και να τιμήσουμε το παιδί που υπήρξαμε για να μπορέσουμε να αγαπήσουμε τον ενήλικο  που είμαστε. Και ο μόνος τρόπος να το καταφέρουμε είναι να κατέχουμε τις εμπειρίες του παιδιού, να τιμήσουμε τα συναισθήματά του παιδιού μεσα μας και να απελευθερώσουμε το συναισθηματικό πόνο που ακόμη κουβαλούμε.

 Η συνεξάρτηση    Είναι ένα συναισθηματικό και συμπεριφορικό αμυντικό σύστημα που έχει υιοθετηθεί από το εγώ μας προκειμένου να ανταποκριθούμε στην ανάγκη μας να επιβιώσουμε ως παιδιά.  Επειδή δεν είχαμε εργαλεία να επαναπρογραμματίσουμε  το έγώ μας και να θεραπεύσουμε τα συναισθηματικά μας

τραύματα 
(Πολιτισμικά αναγνωρισμένα σχήματα έκφρασης του πόνου, εκπαίδευση διαβατήριες    τελετές  κλπ). Το αποτέλεσμα ήταν πως ώς ενήλικες συνεχίσαμε να αντιδρούμε από τον προγραμματισμό της παιδικής μου ηλικίας και δεν καταφέραμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας τις συναισθηματικές μας, διανοητικές  πνευματικές και σωματικές μας ανάγκες. Η συνεξάρτηση   μας επιτρέπει να επιβιώσουμε βιολογικά αλλά  μας προκαλεί να αισθανόμαστε άδειοι και οι νεκροί  εσωτερικά. Η συνεξάρτηση   είναι ένα αμυντικό σύστημα που μας προκαλεί να τραυματίζουμε τον εαυτό μας .

 Η συνεξάρτηση   Είναι μια πολύ ύπουλη και πάνίσχυρη μορφή    Delayed Stress Syndrome (αργοπορημένο μετατραυματικό σύνδρομο stress) Το τραύμα που αισθανθήκαμε με το να βιώσουμε που δεν είμαστε ασφαλείς στο ίδιο μας το σπίτι καθιστά πολύ δύσκολο να αισθανόμαστε ασφαλείς  οπουδήποτε. Το τραύμα που αισθανθήκαμε με το να βιώσουμε πως δεν ήμασταν ικανοί και άξιοι να αγαπηθούμε από τους ίδιους μας τους γονείς  καθιστά πολύ δύσκολο να πιστέψουμε πως  μπορεί να μας αγαπήσει ποτέ κανένας! 




website-hit-counters.com
Provided by website-hit-counters.com site.

No comments:

Blog Archive