Διαμόρφωση HTML/JavaScript

Tuesday, October 19, 2010

Τι σημαίνει να είσαι Ανθρωπος


Τι σημαίνει να είσαι Ανθρωπος!

Τι σημαίνει να είσαι Ανθρωπος



Στον πυρήνα της νόσου της   Συνεξάρτησης που πιστεύω πως είναι η ανθρώπινη συνθήκη, όπως την έχουμε κληρονομήσει, βρίσκεται ντροπή,ντροπή  για το να είσαι άνθρωπος.  Το αίσθημα πως το να είσαι άνθρωπος είναι μία τιμωρία κατά κάποιον τρόπο ή κάτι από το οποίο πρέπει να εξελιχθείς  περαιτέρω. Πολλές πρωτόγονες κοινωνίες ήταν πολύ περισσότερο ανεπτυγμένες από οτι οι πολιτισμένες κοινωνίες απ αυτή την άποψη.Πίστευαν στην πραγματικότητα πως υπάρχουν λόγοι που αξίζουμε να αγαπήσουμε  αυτή την ανθρώπινη εμπειρία Και πως το να είσαι άνθρωπος είναι μια παροδική συνθήκη που πρέπει να γιορτάσουμε παρά κάτι από το οποίο πρέπει να δραπετεύσουμε

Στον πυρήνα της ανάκαμψης από τη νόσο της Συνεξάρτησης είναι η ανάγκη να πάρουμε την ντροπή και την κριτική  μακριά από την διεργασία σε προσωπικό επίπεδο  Ο μόνος τρόπος κατά τη γνώμη μου να μπορέσουμε Στ αλήθεια να εκδηλώσουμε αγάπη σ αυτόν τον κόσμο είναι να αρχίσουμε να μαθαίνουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας. Στον βαθμό που κρίνουμε και ντρεπόμαστε για τον εαυτό μας που είμαστε άνθρωποι Θα κρίνουμε και τους άλλους που είναι άνθρωποι. Στον βαθμό που αντιπαλεύουμε την ίδια μας τη συναισθηματική διεργασία δεν θα είμαστε ικανοί να διακρίνουμε καθαρά αν ό τι αισθανόμαστε είναι μια αντίδραση που ρχεται από τα παλιά τραύματα και τις παλιές κασέτες κι αν είναι μια Επικοινωνία με τη συναισθηματική ενέργεια από την ψυχή μας .

Η επανάκαμψη είναι μια διαδικασία εκμάθησης, του  πως να αποδυναμώσουμε τον εσωτερικό προγραμματισμό μας που βασίζεται στο φόβο την ντροπή και την κρίση  μακρυά από το πως αισθανόμαστε για τον εαυτό μας Έτσι που να μπορούμε με μεγαλύτερη διαύγεια να συντονιστούμε με τα διαισθητικά  μηνύματα της ψυχής μας, του αληθινού εαυτού μας.Το test αν ένα μήνυμα προέρχεται από τα τραύματά μας και τις ψευδείς πεποιθήσεις η από την ψυχή μας είναι βασικά πολύ απλό: υποστηρίζει την αγάπη; είναι ένα μήνυμα αγάπης ;

Οποιοδήποτε μήνυμα στηρίζει την πόλωση, σωστό η λάθος, μαύρο η άσπρο, δεν προέρχεται από ένα αρκετά ευρύχωρο νοητικό  υπόδειγμα.Το Yin και το Yang δεν είναι ξεχωριστά.Είναι μια δυναμική, ένα όλο. Είναι οι πολομένη μας προοπτική που μας κάνει να τα βλέπουμε ως Αντιτιθέμενα άκρα .Όταν δουμε την ανθρώπινη δυναμική  από μια  αρκετά ευρύχωρη προοπτική μπορούμε να δούμε την ενότητα της.

Είναι πολύ δύσκολο να επικοινωνήσουμε σε μια πολωμένη γλώσσα τριών διαστάσεων για μια διεργασία που είναι πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη. Το απόσπασμα της Marriane Wiliamson(   "Ότι δεν είναι αγάπη είναι φόβος

Ο θυμός είναι ένα από τα πιο δυνητικά πρόσωπα του φόβου

Και κάνει ακριβώς ότι ο φόβος θέλει να κάνει

Μας αποτρέπει από το να δεχτούμε αγάπη

 ακριβώς τη στιγμή που τη χρειαζόμαστε περισσότερο"              


 ---  Marianne Williamson---- )

που χρησιμοποίησα παραπάνω μπορεί να πάρθηκε  εκτός πλαισίου συμφραζομένων.     Η ερμηνεία μου γι αυτό μπορεί να μην είναι αυτό που εννοούσε αυτή καθόλου.Μπορεί να υπάρχουν παραγραφοι  σ αυτό το ίδιο το άρθρο που κάποιος θα μπορούσε να τους χρησιμοποιήσει μ ένα ντροπιαστικό τρόπο.Οπωσδήποτε δεν είμαι τέλειος ούτε είναι δυνατό για μένα να επικοινωνώ ξεκάθαρα τις απόψεις μου όλο τον καιρό.


Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως οποιαδήποτε μήνυμα ενδυναμώνει την κριτική και την ντροπή που υποστηρίζει την ψευδαίσθηση του αποχωρισμού δεν προέρχεται από την ψυχή μας. αυτά τα μηνύματα προέρχονται από τη νόσο της   Συνεξάρτησης. Η μεγαλύτερη αλήθεια η μόνη αλήθεια είναι η ΑΓΑΠΗ.Αποκτώντας πρόσβαση  στην υπερβατική συναισθηματική ενέργειά της αγάπης της χαράς του φωτός και της αλήθειας, μέσα από την επίγνωση, αποκτώντας επίγνωση, καθαρίζοντας το εσωτερικό μας κανάλι επικοινωνίας και συντονιζόμενοι μαζί της μπορούμε να επανασυνδεθούμε με την Πηγή και να θυμηθούμε την αληθινή μας ταυτότητα.

Η Συνεξάρτηση  Μπορεί να οριστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια ως εξωτερική εξάρτηση. Εξωτερικές επιδράσεις, άνθρωποι μερη και πράγματα, χρήματα ιδιοκτησία και prestige ή εξωτερικές εκδηλώσεις (εμφάνιση ταλέντο εφυία)Δεν μπορούν να καλύψουν το κενό μέσα μας .Μπορούν να μας αποσπάσουν την προσοχή και να μας κάνουν να αισθανθούμε καλύτερα προσωρινά αλλά δεν μπορούν να επιλύσουν το βασικό ζήτημα δεν μπορούν να μας πληρώσουν συναισθηματικά.Μπορούν να ενδυναμώσουν το εγώ μας αλλά δεν μπορούν να μας δώσουν αυταξία .

Η αληθινή αυταξία δεν έρχεται από παροδικές συνθήκες Η αληθινή αυταξία έρχεται προσεγγίζοντας την ατέρμονη αλήθεια μέσα μας Με το να ξαναθυμηθούμε την κατάσταση της Χάρης που είναι η αληθινή μας συνθήκη.

Κανείς έξω από σένα δεν μπορεί να ορίσει για σένα ποιά είναι η αλήθεια σου.

Κανείς έξω από σένα δεν μπορεί να φέρει αληθινή εκπλήρωση Μπορείς μόνο να εκπληρωθείς  προσεγγίζοντας την υπερβατική αλήθεια που ήδη υπάρχει μέσα σου.


Είναι καιρός για καθένα από μας να αποκτήσουμε προσβαση στην αλήθεια μέσα μας. Δεν είναι καιρός για γκουρού, σέχτες η οποιοδήποτε άλλο να σου πει ποιός Στ αλήθεια ΕΊΣΑΙ.Εξωτερικές πηγές, άλλοι άνθρωποι, οργανισμοί, αυτό το βιβλίο μπορούν μόνο να σου θυμίσουν αυτό που ήδη γνωρίζεις σε κάποιο βαθμό.

Η προσέγγιση της αλήθειας είναι επαναθύμηση.


 Η ζωή δεν είναι ένα  test  που μπορούμε να αποτύχουμε. Τα γεγονότα της ζωής δεν είναι τιμωρία που είμαστε ελαττωματικοί.Η που κάνουμε τα πράγματα λάθος.Όσο βρισκόμαστε σε ένα ανθρώπινο σώμα θα βιώνουμε μερικές φορές φόβο.Όταν κρίνουμε και ντρεπόμαστε για τον εαυτό μας που είμαστε άνθρωποι ταίζουμε τη νόσο, συν ταυτιζόμαστε με την ντροπή αντί με την Αγάπη.

Μαθαίνοντας να έχουμε κατανόηση για τον εαυτό μας μπορούμε να αποδυναμώσουμε την ντροπή και την κριτική, που αυτό με τη σειρά του θα αποδυναμώσει τον Φόβο.Με το να ξαναθυμηθούμε την αλήθεια της άνευ όρων αγάπης μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στην  πίστη και το κουράγιο και  να βαδίσουμε μέσα από τους φόβους μας.

Αν έχεις το μυαλό σου μια εικόνα για το τι σημαίνει ολοκληρωμένη υγιή συμπεριφορά και δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να δεχτεί και να δώσει αγάπη μέχρι να φτάσεις εκεί τότε θέτεις όρους υπό τους οποίους αποφασίζει πότε θα γίνεις αξιαγάπητος.Χωνεύεις το ευκολοχώνευτο της υπό όρων αγάπης Και κατά συνέπεια την έννοια ενός δημιουργού που αγαπά υπό όρους.Σημαίνει πως ακόμη προσπαθείς να κερδίσεις και να γίνεις άξιος όχι μόνο τη δική σου αγαπης αλλά επίσης της αγάπης του δημιουργούς σου.Εκείνο το μικρό παιδί μεσα σου ακόμη προσπαθεί να κερδίσει την αγάπη  την αποδοχή και την επικύρωση των γονιών σου.  Είσαι εκεί όπου έπρεπε να βρίσκεσαι, στο μονοπάτι σου πάντα ήσουν  και πάντα θα είσαι.Αυτό που μας απομένει ως επιλογή είναι να κάνουμε τα πράγματα ευκολότερα για τον εαυτό μας Ο στόχος της θεραπείας και της επανάκαμψής δεν είναι να γίνουμε τέλεοι, ο στόχος είναι να κάνουμε τη ζωή ευκολότερη, μια ευκολώτερη, περισσότερο απολαυστική εμπειρία.

Ο στόχος της θεραπείας δεν είναι να γίνουμε τέλει δεν είναι να γιατρευτούμε, η θεραπεία είναι ένα ταξίδι , όχι ένας προορισμός.Ο στόχος είναι να ΖΗΣΟΥΜΕ.Να είμαστε ικανοί να αισθανθούμε ευτυχία χαρά και ελευθερία στο παρόν τον περισσότερο καιρό.

Το ταξίδι της θεραπείας είναι ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ

Η επίγνωση πως πρέπει να επανασυνδεθούμε με τη φύση μας, είναι ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ σε αυτή τη ζωή.

Αυτό δεν είναι το σπίτι μας, όμως δεν είναι επίσης η φυλακή μας Είναι ένα σχολείο και ετοιμαζόμαστε να αποφοιτήσουμε, και όλα αυτά είναι μέρος ενός σχεδίου που μας ξεπερνά

Είμαστε εδώ για να βιώσουμε ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί την ανθρώπινη ανάπτυξη και  διεργασία. Οσο περισσότερο αποκτούμε επιγνωση στην αλήθεια του ποιοί είμαστε και γιατί βρισκόμαστε εδώ(Για να βιώσουμε το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος )Και όσο περισσότερο παύουμε να ενδυναμώσουμε τους ψεύτικους θεούς (Χρήματα ιδιοκτησία  prestige,ανθρώπους μέρη και πράγματα )  Τόσο περισσότερο θα μπορούμε να γιορτάζουμε την κάθεμας στιγμή στο παρόν.

Ο Βούδας είπε τη μισή αλήθεια :Πρέπει να αποδεσμευτούμε από τις ψευδαισθήσεις αυτής της ψευδαίσθησης (που είναι η ίδια η Ζωή )      Αλλά καθώς παύουμε να ενδυναμώνουμε τις ψευδαισθήσεις, μπορούμε να αρχίσουμε να γιορτάζουμε τη ζωή στο παρόν, μπορούμε να αρχίσουμε να απολαμβάνουμε την ανθρώπινή μας εμπειρία.

Δε στη ζωή σου σαν μια θερινή  κατασκήνωση γεμάτη από υπέροχα χρώματα και θεσπέσιες εικόνες. Ζώα πουλιά και φυτά,  βουνά και ωκεανούς και ουράνια τόξα, φάλαινες και πεταλούδες.    Γεμάτη από γεύσεις, μυρουδιές, ήχους και αισθήσεις.

Καθώς θα μαθαίνουμε τον χορό της επανάκαμψής, τον χορό της θεραπείας μας, καθώς θα συν ταυτιζόμαστε με την ενέργειά της αλήθειας, θα μπορέσουμε να αντιστρέψουμε την συναισθηματική μας εμπειρία του τι σημαίνει να είναι κανείς άνθρωπος.Έτσι που τον περισσότερο καιρό να βιώνουμε τη ζωή ως μια υπέροχη θερινή κατασκήνωση παρά ως μια φοβερή φυλακή .

Αυτή είναι μια απίστευτα σύνθετη και μπερδεμένη Διεργασία .Είναι επίσης πολύ απλή! Η Αγάπη είναι η απάντηση, η Αγάπη είναι ο οδηγός, η Αγάπη είναι το Σπίτι μας. Και η αγάπη οφείλει να ξεκινήσει σπίτι μας μαθαίνοντας να αγαπάμε και να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας συντονιζόμενοι με την αλήθεια μέσα μας. Αυτή η αλήθεια είναι πως είμαστε μέρος της ΕΝΟΤΗΤΑΣ όλων των πραγμάτων. Εχουμε αγαπηθεί άνευ όρων  και πρόκειται να πάμε να βρούμε το  Σπίτι μας. Σε ένα ανώτερο επίπεδο είμαστε ήδη Σπίτι μας - πάντα ήμασταν



website-hit-counters.com
Provided by website-hit-counters.com site.

No comments:

Blog Archive